ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2014 - Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός γράφει ιστορία

Εκλογές 2014 - Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός γράφει ιστορία

-Πλήθος κόσμου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα

-Δριμύτατη επίθεση κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και βολές κατά των δανειστών

Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας ο Αλ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η δημοκρατική ανατροπή θα έρθει την Κυριακή, σημειώνοντας ωστόσο πως τα δύσκολα είναι μπροστά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη Νίκη, για μια Ιστορική Νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα.

«Αυτή την Κυριακή οι Έλληνες γράφουμε Ιστορία. Αποφασίζουμε με τόλμη και ευθύνη σε ένα δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Δίνουμε τέλος στην υποτέλεια, τη μιζέρια και τη διαπλοκή. Χτίζουμε τα θεμέλια για τη νέα Ελλάδα της ανάπτυξης, της ελπίδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε από την πλατεία Ομονοίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον πρωθυπουργό προσωπικά για «διχαστικό λόγο», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, έχει στόχο «να ενώσει όλους τους Έλληνες».

Ο λαός -είπε -θα αποκρούσει την Κυριακή «κάθε διχασμό, όπως αυτόν που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση των υποτακτικών της κ. Μέρκελ».

«Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι οι εκλογές αυτές «είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε για το μνημόνιο» και υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων.

«Την Κυριακή αναμετράται ο λαός με τη ζωή του. Αναμετράται ο λαός με τη μοίρα του. Αναμετράται η Ελλάδα των λίγων με την Ελλάδα των πολλών», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις πολεμικές αποζημιώσεις ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «τώρα είναι και η ώρα της διεκδίκησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων».

Αναλύοντας τη σημασία που θα έχει μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «η ήττα του κ. Σαμαρά θα είναι ήττα για την κυρία Μέρκελ» γιατί «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασυμβίβαστη και δυνατή φωνή του λαού».

Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο».

Στην προσωπική επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «κρύφτηκε απ' το ντιμπέιτ, κρύφτηκε πίσω απ' τις κουρτίνες του Μαξίμου, κρύφτηκε πίσω από τα δελτία των 8, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της κυρίας Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ, αλλά δε θα μπορέσει, όμως να κρυφτεί πίσω από τις κάλπες».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για διαστροφή της πραγματικότητας και ότι υιοθετεί ακροδεξιά ατζέντα και ένα διχαστικό λόγο.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Ψήφος στον Τσίπρα θα προκαλέσει «ατύχημα»

Ευρωεκλογές 2014: Τσίπρας - Εγώ δεν υπήρξα ποτέ Μαυρογιαλούρος

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Έχουμε ευθύνη να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Οι εκλογές ισοδυναμούν με δημοψήφισμα για το μνημόνιο