ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Τσίπρας - Εγώ δεν υπήρξα ποτέ Μαυρογιαλούρος

Ευρωεκλογές 2014: Τσίπρας - Εγώ δεν υπήρξα ποτέ Μαυρογιαλούρος

Επίθεση στον Πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες του στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε, εξαπέλυσε κατά τη χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για τη δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2021 είπε: «Από το λεφτά υπάρχουν του [Γιώργου] Παπανδρέου, πάμε στο κορόιδα υπάρχουν του κ. Σαμαρά...» και διερωτήθηκε αν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Σαμαράς έχει άλλο πρόγραμμα από το Μνημόνιο.

«Εγώ δεν λειτούργησα ποτέ νέος Μαυρογιαλούρος, το αφήνω για άλλους αυτό. [Πήγαμε] από τα λεφτά υπάρχουν του κ. Παπανδρέου στο κορόιδα υπάρχουν του Σαμαρά», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times για τις Κάννες, χαρακτηρίζοντας «συνωμότες» τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Υπό την καθοδήγηση της Άνγκελα Μερκελ και των κυρίων Μπαρόζο και Γιουνκέρ, συνωμότησαν κρυφά από τα κόμματά τους και τον ελληνικό λαό προκειμένου να επιβάλουν μια δοτή κυβέρνηση, με έναν τραπεζίτη πρωθυπουργό, για να συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας», τόνισε.

Όσο αφορά το σενάριο εξόδου της Ελλάδα από την ευρωζώνη και το σχέδιο Ζ, ο κ. Τσίπρας είπε μεν ότι όντως συζητήθηκε το ενδεχόμενο εκδίωξης της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά μετά, όταν το αξιολόγησαν, «άρχισαν να τρέχουν μακρυά. Η χώρα μας είναι ιδρυτικό μέλος της ευρωζώνης. Δεν είμαστε ενοικιαστές είναι συνιδιοκτήτες».

«Όσο πιο μεγάλη είναι η νίκη στις 25 Μάη, όσο πιο σαφής είναι, τόσο πιο γοργά θα έχουμε εξελίξεις, τόσο πιο δύσκολο θα ναι για την κυβέρνηση», είπε ακόμα δίνοντας και ευρωπαϊκή διάσταση στις εκλογές στην Ελλάδα.

«Όλη η Ευρώπη έχει τα μάτια της στην Ελλάδα. Νοιάζονται πιο πολύ για το ελληνικό αποτέλεσμα απ΄ότι για το γερμανικό. Εάν διαψευστεί το σαξές στόρι θα αναγκαστεί η ευρωπαϊκή ηγεσία να αλλάξει ρότα, θα σταματήσει τη βάρβαρη πολιτική που πλήττει κι άλλος λαούς»

Στην παρατήρηση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, ότι πρόκειται για ευρωεκλογές και δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει τις εκλογές που λέει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως πριν δύο μήνες, το κόμμα του, έθεσε τον πήχη του δημοψηφίσματος για τις ευρωπαϊκές εκλογές: «Θα είναι το δημοψήφισμα που ποτέ δεν έγινε στην χώρα για το μνημόνιο».

Και σημείωσε: «Σήμερα μέσα στο δικό τους πανικό (οι Βενιζέλος και Σαμαράς) επιβεβαιώνουν αυτό που λέγαμε εμείς. Λένε ότι είναι δημοψήφισμα για τη σταθερότητα».

Δεν έκρυψε ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρθει πρώτος θα είναι ήττα: «Αυτό όμως που συζητά όλη η Ελλάδα δεν είναι αυτό είναι εάν θα κερδίσουμε με δύο μονάδες διαφορά ή με τέσσερις, πέντε ή έξι».

Ως προς το γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκεντρώνει ένα μεγάλο ποσοστό, ένα 40% ας πούμε και δεν παρουσίασε στον α γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δυναμική κόμματος που διεκδικεί την εξουσία, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε πως πριν μερικά χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 4% και συμπλήρωσε ότι δεν έχει αυταπάτες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο αριστερός κόσμος, αλλά είναι ο κόσμος εκείνος που έδινε 80-85% στα δύο κόμματα.

Σε ερώτηση για το θέμα της Χρυσής Αυγής και τη διαμάχη για τους ψηφοφόρους της, είπε:

«Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι που ψήφισαν Χρυσή Αυγή στην πλειονότητά τους είναι νεοναζί». «Εμείς έχουμε μετωπική σύγκρουση με την ηγεσία της οργάνωσης, αλλά προφανώς έχουμε ευθύνη να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της».

Τέλος, σημείωσε πως οι πολίτες που ψήφισαν ΧΑ δεν πρέπει να γίνουν «βορά στα επικοινωνιακά παιχνίδια της παραπλάνησης, πως η Χρυσή Αυγή είναι δήθεν μία αντισυστημική δύναμη. Δεν ειναι αντι-συστημική, αν ήταν δεν θα διαπραγματευόταν με τον κ. Μπαλτάκο».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Έχουμε ευθύνη να ξανακερδίσουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Οι εκλογές ισοδυναμούν με δημοψήφισμα για το μνημόνιο

Ποιος απ’ τους «ενημερωτάδες» θα μας προστατέψει;