ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014: Πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος στις 21:30

Ευρωεκλογές 2014: Πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος στις 21:30

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα στο Newsbomb - Μεγάλο βάρος από τη Singular Logic στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και στη συνέχεια τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών.

Βάρος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αναμένεται να δώσει η Singular Logic αφού όπως όλα δείχνουν αυτή διαδικασία φαίνεται να έχει μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα για τις ευρωεκλογές αναμένεται να εξαχθούν κατά τις 21:30 με δεδομένο ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα τηρήσουν κατά γράμμα τις εντολές του υπουργείου εσωτερικών.

Να σημειωθεί πως Singular Logic θα προχωρήσει επίσης σε εκτίμηση και για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Η εκτίμηση πρόκειται να βασιστεί στο 20% των στοιχείων που θα έχουν στη διάθεσή τους τα κέντρα του υπουργείου Εσωτερικών στις έδρες των παλιών νομαρχιών σε όλη τη χώρα. Βέβαια, σε αυτή την εκτίμηση θα λαμβάνονται υπ´ όψιν μόνο τα κόμματα που έπιασαν το ποσοστό του 3% και άρα εκλέγουν ευρωβουλευτή.

Η διαδικασία, όσον αφορά στους ευρωβουλευτές, δεν θα γίνει σήμερα, αλλά θα ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας, ώστε μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας να υπάρχουν τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Οι περισσότεροι συγκλίνουν στο γεγονός ότι η εκλογική διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη αφού ο αριθμός των κομμάτων και των υποψηφίων είναι αρκετά μεγάλος. Συγκεκριμένα, στις Ευρωεκλογές έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν 43 κόμματα, θα στηθούν 22.561 κάλπες, οι υποψήφιοι είναι 1.251 και το έντυπο σταυροδοσίας των δικαστικών αντιπροσώπων εκτείνεται σε 18 σελίδες. Σε καθε ευρωψηφοδέλτιο ο ψηφοφόρος έχει δικαίωμα επιλέξει τέσσερις υποψηφίους ευρωβουλευτές, ενώ αν βάλει περισσότερους σταυρούς το ψηφοδέλτιο θα ακυρώνεται ως προς τους υποψηφίους, ενώ θα ισχύει η ψήφος ως προς το κόμμα.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποκρουστεί μια ενδεχόμενη επίθεση στην ιστοσελίδα ανάρτησης των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τη Singular Logic δεν υπάρχει περιθώριο παρόμοιας επίθεσης στο σύστημα συλλογής των αποτελεσμάτων, καθώς είναι κλειστό και δεν υπάρχει πρόσβαση από το διαδίκτυο.

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NEWSBOMB

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

ΜΑΘΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα εκλογών 2014: Τα τελικά στοιχεία για τις Δημοτικές και οι πρώτες εκτιμήσεις

Εκλογές 2014: Δικαιολογίες περί άγνοιας... τέλος

Μάθετε πρώτοι τα αποτελέσματα των εκλογών

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις ευρωεκλογές

Δείτε εδώ live τα αποτελέσματα από το ΥΠΕΣ