ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Σαμαράς - Βενιζέλος

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν Σαμαράς - Βενιζέλος

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Μαζί με τον κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες θα ταξιδέψει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη συνάντηση των πρωθυπουργών και αντιπροέδρων των κυβερνήσεων των 19 κρατών - μελών που ανήκουν στο ΕΣΚ.

Μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, την Πέμπτη στις 13:00.

Λίγο αργότερα, στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο.

Το θέμα της κατάργησης του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών «στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης αναλογικότητας» θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχουν το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να θέσει το ζήτημα της ανάγκης επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας των δύο κομμάτων.

Ο Ευ.Βενιζέλος προγραμματίζει να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη στις 13:00.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Μια σχέση με άδοξο τέλος