ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το υπουργείο Ανάπτυξης απαιτεί ο Λοβέρδος!

Το υπουργείο Ανάπτυξης απαιτεί ο Λοβέρδος!

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος αφού... έσωσε την Υγεία, θέλει τώρα να μας «αναπτύξει» - Έξω φρενών οι κορυφαίοι της ΝΔ με τον «Δήμιο» του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μέσα σε ορυμαγδό παρασκηνίου, ίντριγκας και ατέλειωτων συναλλαγών και αλληλοεκβιασμών μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων προετοιμάζεται ο ανασχηματισμός.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει με ρεπορτάζ από το Newsbomb, είναι σαφές, με βάση και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, πως ο ανασχηματισμός αφενός θα αξιοποιηθεί απ' τον Αντ. Σαμαρά προκειμένου να προβεί σε εσωκομματικές «διευθετήσεις», δηλαδή την... αποκατάσταση αποτυχημένων υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών (Α. Σπηλιωτόπουλος, Γ. Ιωαννίδης) και απ' τον Β. Βενιζέλο προκειμένου να καταλάβει καλύτερες θέσεις στην κυβέρνηση, αφού –όπως λέει- την... έσωσε με το 8% που πήρε η Ελιά!

Μέσα σε αυτές τις... πολιτικές διεργασίες, ο Βενιζέλος έχει ζητήσει απ' τον Σαμαρά την «αποκατάσταση» του Α. Λοβέρδου, ο οποίος άλλωστε έχει ανοιχτό δίαυλο με τον πρωθυπουργό...

Με σχετικό ρεπορτάζ (διαβάστε εδώ) σας είχαμε ενημερώσει από τις 12 Απριλίου για τις υπόγειες διεργασίες προκειμένου ο κ. Λοβέρδος να πάρει κυβερνητική θέση.

Ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει καμιά αντίρρηση να υπουργοποιήσει τον Λοβέρδο, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός το θέλει με... πάθος!

Ωστόσο ένα αγκάθι που έχει προκύψει είναι η ιταμή απαίτηση του Λοβέρδου να πάρει το υπουργείο Ανάπτυξης!

Έχει διαμηνύσει ότι... δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο, αφού μετά την... σωτηρία της Υγείας θέλει να ανατάξει και την Ανάπτυξη!

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίστηκε ως «ταλιμπάν» και υπέρμαχος της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό της τρόικας, τώρα θέλει διακαώς υπουργείο.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν για τον υπερ-φιλόδοξο κ. Λοβέρδο τα ακόλουθα:

-Είναι ο άνθρωπος που κατηγορούσε τους δημοσίους υπαλλήλους ως τεμπέληδες, διεφθαρμένους , ανίκανους και υπεράριθμους χαραμοφάηδες , ενώ ο ίδιος σιτίζεται επί σειρά ετών ως δημόσιος υπάλληλος με την ιδιότητα του καθηγητή Πανεπιστημίου όπως και στενά συγγενικά του πρόσωπά που διορίστηκαν στο δημόσιο.

-Διέλυσε το εργασιακό καθεστώς, σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος των εργοδοτών. Με τις νομοθετικές του παρεμβάσεις «δημιούργησε» εργασιακή ζούγκλα, για κάθε μεροκαματιάρη.

-Είναι ο Υπουργός Εργασίας που μίσησε τους εργαζόμενους και τη μισθωτή εργασία εφαρμόζοντας με μανία τις εντολές της τρόικας και της task force.

-Κατά κοινή ομολογία, ως υπουργός Υγείας, έβαλε τις βάσεις για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας την ταφόπλακα του οποίου έβαλε στην συνέχεια ο «άξιος» διάδοχος του Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Λοβέρδος μίσησε –όσο κανείς άλλος - τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, τους καρκινοπαθείς, τους συνταξιούχους και τους γιατρούς των κρατικών νοσοκομείων.

Για τον κ. Λοβέρδο υπενθυμίζουμε πως την περίοδο των μεγάλων εσωκομματικών ταραχών στο ΠΑΣΟΚ το 2007 υπήρξε βοηθός του Βαγγέλη Βενιζέλου (αφού λειτουργούσε ως εκπρόσωπος Τύπου του τότε διεκδικητή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι πολιτικοί συντάκτες τον θυμούνται να κουβαλάει ακόμα και τα τηλέφωνα του Βενιζέλου).

Αργότερα άνοιξε τα φτερά του και διαχώρισε τη θέση του από το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου επιχειρώντας να κάνει το δικό του πολιτικό άλμα αλλά μάταια. Αφού κατηγόρησε σφόδρα τον Βενιζέλο, τώρα γύρισε πίσω και θέλει να επανενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ αλλά να μπει με τις ευλογίες Βενιζέλου στην Κυβέρνηση.

Ο πόθος του για το υπουργείο Ανάπτυξης, που έτσι κι αλλιώς έχει διαρρεύσει, έχει προκαλέσει την μήνη του Κ. Χατζηδάκη και όχι μόνο.

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ φέρονται να είναι εξοργισμένα με το ενδεχόμενο υπουργοποίησής του και αναρωτιούνται «Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει αυτή η κυβέρνηση;».

Σε αυτό το κλιμα γίνεται του... ανασχηματισμού το κάγκελο, από δύο εταίρους που βλέπουν τα υπουργεία ως λάφυρα και όχι ως εργαλεία για την προκοπή της χώρας...

Διαβάστε επίσης:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι Σαϊεντολόγοι και η κυβέρνηση Σημίτη

Επιβραβεύει τον «υπονομευτή» της υγείας ο Σαμαράς...Πόσο πιο κάτω πια;