ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Στα «κάγκελα» όλη η ΝΔ με τον Βενιζέλο

Ανασχηματισμός: Στα «κάγκελα» όλη η ΝΔ με τον Βενιζέλο

Στην ξέρα των έντονων διαφωνιών το... παπόρι του ανασχηματισμού – Δυσφορία για τις «αποκαταστήσεις» των αποτυχημένων του ΠΑΣΟΚ - Πιέζουν μέχρις εσχάτων το Σαμαρά.

Μπορεί μεν η Υπουργικό Συμβούλιο των Σαμαρά-Βενιζέλου να μην συνεδριάζει ποτέ (προς δόξαν των δημοκρατικών λειτουργιών!) παρά μόνο για την... οικογενειακή photo, αλλά αυτό κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι... στην ποδιά του δε σφάζονται παλικάρια!

Ούτε σημαίνει πως αυτή η συγκυβέρνηση δεν σπάει το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ πρωτοτυπίας.
Πρώτον, προαναγγέλλει τον ανασχηματισμό της!
Δεύτερον, η αναγγελία γίνεται δια στόματος του... αντιπροέδρου, ο οποίος έτσι έστω για δευτερόλεπτα φαντασιώνεται τον –πραγματικό ρόλο- που θα ήθελε να παίξει, αλλά δεν...

Παρόλα αυτά, το Νewsbomb.gr πληροφορείται εγκύρως, ότι αυτό το παπόρι του ανασχηματισμού κινδυνεύει να πέσει σε... ξέρα διαφωνιών μεταξύ των εταίρων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Κατ' αρχήν λοιπόν, το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά ανέβηκε στα κάγκελα όταν είδε σε ζωντανή σύνδεση τον αντιπρόεδρο του Σαμαρά να αναγγέλλει τις αλλαγές στην κυβέρνηση έξω απ' το Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό!

Άλλωστε και η ίδια η συνάντηση, όπως πληροφορούμαστε, δεν κύλησε ειδυλλιακά, παρά την περί του αντιθέτου εικόνα που επιχείρησαν να περάσουν οι συγκυβερνώντες και τα δημοσιογραφικά τους ντελίβερι...

Όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τεράστια οργή των γαλάζιων βουλευτών και στελεχών στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε υπουργοποίηση των «αποτυχημένων» Πασόκων τα ονόματα των οποίων «παίζουν» για το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Οι διαφωνίες, κάμποσες.
Αναφέρουμε τις σοβαρότερες:
1. Ο Βενιζέλος διαφωνεί τόσο με την παραμονή Στουρνάρα στη θέση του «τσάρου» της Οικονομίας, όσο και με τη μετακίνησή του στη θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας!

2. Ο Σαμαράς πιεζόμενος αφόρητα από πολλούς γαλάζιους υπουργούς, βουλευτές και κομματικά στελέχη που έχουν ανέβει στα κάγκελα προβληματίζεται πλέον σχετικά με την είσοδο Λοβέρδου στην κυβέρνηση και δεν φαίνεται να θέλει να ικανοποιήσει το αίτημα να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης! Ίδιες πιέσεις δέχεται και για άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί όπως του Ηλία Μόσιαλου, αλλά και του Πάρι Κουκουλόπουλου.

3. Επίσης ο πρωθυπουργός αρνείται να ενδώσει στις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις Βενιζέλου για την αύξηση του αριθμού των υπουργών εκ της Ελιάς ή ΠΑΣΟΚ ή όπως αλλιώς θέλετε... Διότι και γι' αυτό το ζήτημα έχει δεχτεί αφόρητες πιέσεις απ' τον μηχανισμό (κομματικό και κοινοβουλευτικό) της Ν.Δ. που έχει ξεσηκωθεί διαμηνύοντας ότι «γινόμαστε ουρά των εκβιασμών Βενιζέλου»!

4. Ο Βενιζέλος απ' τη μεριά του αρνείται την υπουργοποίηση Βορίδη επειδή, λέει, είναι... ακροδεξιός, αν και ο ίδιος είναι θαυμαστής του Αδώνιδος! Πώς γίνεται να θεωρεί τον ένα ακροδεξιό και τον έτερο Καππαδόκη... προοδευτικό, εδώ είναι που λένε πως η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια...

5. Ο Σαμαράς ούτε που θέλει να ακούσει για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, αίτημα στο οποίο ωστόσο επιμένει ο Βενιζέλος. «Θα βγάλουμε πανικό, αν το δεχτούμε αυτό», του διαμηνύουν συνεργάτες του.

Ε, κατά τα άλλα είναι... μια ωραία ατμόσφαιρα και μάλιστα πήραν, λέει και το μήνυμα της κάλπης!

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Η ΝΔ στην κυβέρνηση... το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Ο Βενιζέλος αντί του Σαμαρά προανήγγειλε τον ανασχηματισμό

Οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται...

Ξαφνική κρίση στον ανασχηματισμό-παρωδία! - Δεν τα βρίσκουν Σαμαρας - Βενιζέλος

Ανασχηματισμός Αποκατάστασης Αποτυχημένων - Τα 3 άλφα του Μαξίμου