ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκανδαλίδης: Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φταίει ο δικομματισμός

Σκανδαλίδης: Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φταίει ο δικομματισμός

Οριστικό «διαζύγιο» με την Νέα Δημοκρατία προτείνει μέσω άρθρου του ο Κώστας Σκανδαλίδης, ηγετικό στέλεχος του άλλοτε θρυλικού ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, παραδεχόμενος πως «πλην της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει νικητής»

«Τι απέμεινε από το μεταπολιτευτικό πολιτικό τοπίο; Το τέλος του ισχυρού δικομματισμού και των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Ο κατακερματισμός των δυο μεγάλων παρατάξεων …» γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στην εφημερίδα "Τα Νέα".

Αποδίδει μάλιστα τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, στην πολιτική κρίση και όχι μόνο στην οικονομική εξαθλίωση.

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διακηρύξει το οριστικό τέλος του ιστορικού του συμβιβασμού με τη Δεξιά στις ερχόμενες εκλογές. Να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με όλες τις δυνάμεις του χώρου συμπεριλαμβανομένων και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Να σεβαστεί την αυτονομία των χώρων και των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, των Οικολόγων και κάθε άλλης πολιτικής κίνησης ή πρωτοβουλίας χωρίς να καταφεύγει σε μικρόψυχους «εισοδισμούς». Μόνο έτσι έχει νόημα να προχωρήσει η Ελιά. Η απάντηση οφείλει να είναι:Και ΠΑΣΟΚ και Ελιά!."

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός: Ο Σαμαράς στο... υπουργείο Οικονομικών