ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Ο Σαμαράς στο... υπουργείο Οικονομικών

Ανασχηματισμός: Ο Σαμαράς στο... υπουργείο Οικονομικών

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το χρέος – Ποιους θα βάλει αναπληρωτές και υφυπουργούς - Οι ελπίδες του Μαξίμου ότι έτσι μπορεί να αναστραφεί το κλίμα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NEWSBOMB που προέρχονται από ανώτατη κυβερνητική πηγή, το δυνατό χαρτί του επικείμενου ανασχηματισμού αναμένεται να είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς!

Η πληροφορία που διακινείται τις τελευταίες ώρες είναι ότι με δεδομένη την επικείμενη -όπως ελπίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου- επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος τον ερχόμενο Οκτώβριο, το πρόσωπο που θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών στην θέση του Γιάννη Στουρνάρα θα είναι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς!

Αν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού με την οποία ο Πρωθυπουργός επιδιώκει να πετύχει δύο στόχους:

-O πρώτος είναι να πάρει πάνω του όλο το παιχνίδι της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της οικονομίας αλλά και η ελπίδα του Σαμαρά να καρπωθεί τις όποιες θετικές εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας ενισχύοντας έτσι το Πρωθυπουργικό προφίλ του.

-Ο δεύτερος έχει να κάνει με το μήνυμα που θέλει να περάσει, και το οποίο θα επικαλεστεί αν προκύψει λόγος πρόωρων εκλογών τους επόμενους μήνες. Αυτό το μήνυμα λέει ότι ο Σαμαράς αναλαμβάνει το Υπουργείο Οικονομικών παίρνοντας πάνω του την διαπραγμάτευση για τη νέα ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους από τους δανειστές και ευρωπαίους εταίρους μας. Στην περίπτωση εκλογών, ο Σαμαράς πάνω σε αυτό, θα θέσει το δίλημμα γύρω από το "ποιον θέλετε να διαπραγματευτεί για την χώρα μας". Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρόλο αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών φέρεται έτοιμος να αναλάβει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος θα είναι ατύπως και ο άνθρωπος που θα κάνει όλη την "λάτζα" εκ μέρους του Πρωθυπουργού.

Κρατείστε αυτήν την πληροφορία γιατί θα πρόκειται για μία κίνηση πάνω στην οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις για τον επερχόμενο ανασχηματισμό.

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα... δεν ελήφθη!

Οι δανειστές θέλουν Σαμαρά – Βενιζέλο «για το καλό των Ελλήνων»

Ανασχηματισμός: Βενιζέλος και τρόικα πιέζουν για επίσπευση

Σαμαράς σε Παπούλια: Κλειδί για την πορεία της χώρας η πολιτική σταθερότητα (vid)

Πού το πάνε Σαμαράς – Βενιζέλος; Γιατί θέλουν τώρα απλή αναλογική;