ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς σε Παπούλια: Κλειδί για την πορεία της χώρας η πολιτική σταθερότητα (vid)

Σαμαράς σε Παπούλια: Κλειδί για την πορεία της χώρας η πολιτική σταθερότητα (vid)

«Το κλειδί για την πορεία της χώρας είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτό τον δρόμο είμαστε αποφασισμένοι να τον βαδίσουμε μέχρι τέλους» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και θα τα διανύσουμε και αυτά για να τελειώσει οριστικά αυτό το άγχος, αυτός ο εφιάλτης αυτής της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη, γιατί μέσα από αυτήν θα διορθώσουμε τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει. Αυτή είναι η συνεχής προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτό είναι και το προσωπικό στοίχημα το δικό μου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε: «Είναι ευχάριστα αυτά που ακούω, ελπίζω όλα να πάνε κατ΄ευχήν και να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, που είναι το μεγάλο πρόβλημα».

«Χαίρομαι γιατί η Ευρώπη ξυπνάει για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να συμφιλιωθεί με τους λαούς της».

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης και πως υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι' αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου.

«Αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στην εποχή Κουτσόγιωργα;