ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Βενιζέλος και τρόικα πιέζουν για επίσπευση

Ανασχηματισμός: Βενιζέλος και τρόικα πιέζουν για επίσπευση

-Άφησαν κάτω τα μολύβια οι υπουργοί περιμένοντας τηλέφωνο από τον Σαμαρά

Αλλάζει τα σχέδιά του, όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός ετοιμάζοντας άμεσα το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και ο Α. Σαμαράς γράφει και σβήνει συνεχώς ονόματα.

Πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό στα τέλη Ιουνίου, οπότε κλείνει ο κύκλος της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, ωστόσο από τη μία ο Ευ. Βενιζέλος που πιέζει ασφυκτικά και από την άλλη η τρόικα που έρχεται στις αρχές Ιουλίου, επισπεύδουν τις διαδικασίες.

Παράλληλα ορισμένοι υπουργοί φέρονται να έχουν αφήσει κάτω τα μολύβια στα υπουργεία περιμένοντας να δουν αν θα είναι τελικά στο νέο σχήμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο ανασχηματισμός τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και σε επίπεδο δημοσίων οργανισμών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Η νομοθετική ατζέντα του Ιουνίου είναι πολύ σημαντική και οι υπουργοί που θα αναλάβουν νέα πόστα πρέπει να προετοιμαστούν καταλλήλως.

Πρόσωπο-κλειδί του ανασχηματισμού είναι ο Γιάννης Στουρνάρας (είτε μένοντας είτε αποχωρώντας) καθώς το βασικό μήνυμα των κυβερνητικών αλλαγών θα εστιαστεί στην αλλαγή της οικονομικής και φορολογικής πολιτικής, στη στροφή στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση αδικιών.

Αν και ο υπουργός Οικονομικών έκλεισε την πόρτα της αποχώρησης κάνοντας λόγο για «ανθρώπινη αντίδραση που δημιούργησε λάθος εντυπώσεις» και ο πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, το σενάριο… καλά κρατεί και τα ονόματα που ακούγονται -για την περίπτωση που αντικατασταθεί- είναι του Σταύρου Παπασταύρου και του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η ενδεχόμενη αντικατάσταση του Γιάννη Στουρνάρα συνδέεται και με την αλλαγή σκυτάλης στην Διοίκηση της ΤτΕ, που θα πρέπει (τυπικά) να αποφασιστεί έως τις 6 Ιουνίου, με τις πιθανότητες εδώ να είναι υπέρ του κ. Στουρνάρα.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Ποια ονόματα έχει στο μπλοκάκι του ο Σαμαράς

Ανασχηματισμός: Στα «κάγκελα» όλη η ΝΔ με τον Βενιζέλο

Ανασχηματισμός: Η ΝΔ στην κυβέρνηση... το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Ο Βενιζέλος αντί του Σαμαρά προανήγγειλε τον ανασχηματισμό

Οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται...

Ξαφνική κρίση στον ανασχηματισμό-παρωδία! - Δεν τα βρίσκουν Σαμαρας - Βενιζέλος

Ανασχηματισμός Αποκατάστασης Αποτυχημένων - Τα 3 άλφα του Μαξίμου