ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στάθης Μπούκουρας: Δύο φορές προσπάθησα να κρεμαστώ στο κελί

Στάθης Μπούκουρας: Δύο φορές προσπάθησα να κρεμαστώ στο κελί

Πιέσεις προκειμένου να δώσει στοιχεία εις βάρος άλλων κατηγορουμένων κατήγγειλε ότι δέχθηκε από τις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Μπούκουρας.

Πριν καλά-καλά ολοκληρώσει τη σύντομη συμπληρωματική απολογία του για «διακεκριμένη οπλοκατοχή» ο Στάθης Μπούκουρας έκανε λόγο για μεροληπτικό τρόπο υποβολής ερωτήσεων εκ μέρους των δικαστικών λειτουργών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.

«Δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε ναζιστής, δεν έχω κάνει τίποτα. Έφυγα και ανεξαρτητοποιήθηκα. Έλεγα αυτά που μου έλεγαν. Δύο φορές έχω επιχειρήσει να κρεμαστώ στο κελί...» είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την εγκληματική οργάνωση. Πάντως σε ό,τι φορά στην πράξη της διακεκριμένης οπλοκατοχής ανακρίτριες και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο. Ωστόσο επέστρεψε στο κελί αφού έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Λιποθυμία Μπούκουρα

Η απολογία του Στάθη Μπούκουρ ήταν επεισοδιακή. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου, λιποθύμησε μέσα στο γραφείο των ανακριτριών.

Ο ήδη προσωρινά κρατούμενος βουλευτής για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ο οποίος προσήλθε σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης, επικαλέστηκε το δικαίωμα σιωπής στις ερωτήσεις των ανακριτριών.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε την ανάκριση Ιερά Εξέταση λέγοντας ότι «ζητήθηκε από τον Στάθη Μπούκουρα να μιλήσει για άλλους κατηγορουμένους, για πράγματα που δεν γνωρίζει , με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που έχουν διαπράξει εγκληματικές ενέργειες αλλά μεταξύ αυτών δεν είναι ο εντολέας μου. Δεν έχω ξαναδεί πιο απάνθρωπη ανάκριση", είπε ο δικηγόρος ο οποίος καταφέρθηκε κατά της ανακρίτριας Κλάπα

Οσον αφορά στον Στάθη Μπούκουρα, στην γραπτή δήλωση που υπέβαλλε ενώπιον των ανακριτριών ο βουλευτής είπε:

«Οι ερωτήσεις που μου κάνετε είναι άσχετες με το κατηγορητήριο. Διατυπώνονται με μεροληπτικό τρόπο σε βάρος μου , γεγονός που αποδεικνύει την προκατάληψη σας σε βάρος μου αφού οι ερωτήσεις ας γίνονται με διατύπωση και τρόπο που δε στοχεύει στην διάγνωση της αλήθειας, αλλά στην με το ζόρι στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος μου καθιστώντας την διαδικασία σε βάρος μου μεροληπτική και απάνθρωπη. Για το λόγο αυτό δηλώνω ότι δεν επιθυμώ τη συνέχιση της διαδικασίας".

Η απολογία διακόπηκε και ο κατηγορούμενος οδηγείται και πάλι στις φυλακές.

Διαβάστε επίσης

Ενώπιον των ανακριτριών σήμερα ο Μπούκουρας