ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σόιμπλε «χαστουκίζει» και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!

Ο Σόιμπλε «χαστουκίζει» και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα!

Τι υποδηλώνουν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών παρά το γεγονός ότι ανασκεύασε

Όσο κι αν κάνει η κυβέρνηση ότι δεν τρέχει απολύτως τίποτα, στην πραγματικότητα οι δηλώσεις Σόιμπλε εκθέτουν με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την ψευδαίσθηση που το εγχώριο κυβερνητικό και μιντιακό σύστημα εξουσίας προσπαθεί με ανελέητο τρόπο να δημιουργήσει στον ελληνικό λαό:

Ότι δηλαδή δήθεν η χώρα στέκεται στα πόδια της και λογαριάζεται πλέον ισότιμα από τους διεθνείς πιστωτές και εταίρους της.

Εμμέσως πλην σαφώς ο Σόιμπλε λέει προς την Ελλάδα με περισσή κυνικότητα ένα πράγμα: «Είναι στο χέρι της Γερμανίας να σας πετάξει όποτε θέλει εκτός ευρώ».

Λέει όμως και κάτι ακόμα: «Η Ελλάδα- σε αντίθεση με την πλασματική εικόνα που θέλουν να περάσουν στο εσωτερικό της χώρας κυβέρνηση και μίντια- δεν έχει εξασφαλισμένη την θέση της μέσα στο ευρώ. Αντίθετα, είναι πάντα σε μία κατάσταση επισφαλής, με τους δανειστές μας να χρησιμοποιούν την ιδιότητα μέλους του ευρώ ως μία μέθοδο αλλεπάλληλων ωμών εκβιασμών προς την χώρα μας».

Επιπροσθέτως όμως, η σοκαριστική δήλωσή Σόιμπλε- όσο κι αν επιχειρήθηκε από το Βερολίνο να την ανασκευάσει- γκρεμίζει όλο το επικοινωνιακό οικοδόμημα της κυβέρνησης που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Ότι αφενός η Ελλάδα δήθεν ανακτά την αξιοπιστία της και αφετέρου δήθεν έχει διασφαλισμένη την παραμονή της στην ευρωζώνη.

Ασχέτως του αν η απειλή είναι μία απειλή ουσίας ή μπλόφα, το δεδομένο είναι ότι η Ελλάδα αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο, σήμερα συνεχίζει να αποτελεί έναν σάκο του μποξ που χτυπούν πάνω του με απειλές, εκβιασμούς, και τελεσίγραφα που ντροπιάζουν την εθνική υπόσταση ενός ολόκληρου λαού.

Διαβάστε επίσης:

Ο χρυσός, τα σεντούκια των Γερμανών και οι… δοσίλογοι

Πλήρες αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Αναζητώντας «πρόθυμους» για την αποφυγή πρόωρων εκλογών

Μήνυμα... δεν ελήφθη!