ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναζητώντας «πρόθυμους» για την αποφυγή πρόωρων εκλογών

Αναζητώντας «πρόθυμους» για την αποφυγή πρόωρων εκλογών

Τα «μαθηματικά» του Αντώνη Σαμαρά - Αναζητώντας «πρόθυμους» και... απελπιστικά διαθέσιμους για την αποφυγή πρόωρων εκλογών. -Άνοιξε νέος κύκλος «Προεδρολογίας» - Δεν βγαίνουν τα κουκιά των 180 για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βγήκαν στη «γύρα» να μαζέψουν βουλευτές.

Ο ανασχηματισμός δεν σώζει την παρτίδα... Ακόμη κι αν όλα πάνε καλά και ο Αντώνης Σαμαράς καταφέρει να τοποθετήσει ικανά στελέχη στις θέσεις κλειδιά των σημαντικών και παραγωγικών υπουργείων (πράγμα απίθανο σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) η κυβέρνηση, απλά, κερδίζει χρόνο.

Κάνει δηλαδή ασκήσεις αναπνοών ίσα να βγάλει το καλοκαίρι.

Ήδη έχει αρχίσει η εκλογολογία με βάση την προεδρική εκλογή. Αν και η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει τον Φεβρουάριο του 2015 δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το θέμα της «προεδρολογίας» μπορεί να ανοίξει ακόμα και το φθινόπωρο, μετά την επικείμενη ρύθμιση χρέους με την κυβέρνηση να έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αφού απαιτούνται 180 βουλευτές για να... διασωθεί.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τώρα διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν ούτε «με τον ίδιο το Θεό για πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Με βάση τα παραπάνω στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ήδη ξεκινήσει έναν αγώνα εξεύρεσης «προθύμων» οι οποίοι θα στηρίξουν την κυβέρνηση υπερψηφίζοντας ένα πρόσωπό κοινής αποδοχής για τη θέση του Προέδρου. Κυβέρνηση «προθύμων» και «απελπιστικά διαθέσιμων». Μόνο που μέχρι στιγμής τα κουκιά δεν βγαίνουν...

Ήδη οι άνθρωποι των... ειδικών αποστολών του Μαξίμου έχουν απλώσει δίχτυα στους Ανεξάρτητους Έλληνες, στην ομάδα των ανεξαρτήτων βουλευτών που έχουν αποχωρήσει από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜ.ΑΡ.

Αυτή τη στιγμή η κοινοβουλευτική δύναμη της συγκυβέρνησης είναι 152 βουλευτές.

Όμως με την είσοδο Αηδόνη και Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ αλλά και με την μετακίνηση του διαγραφέντος Νίκου Σταυρογιάννη στη δημαρχία της Λαμίας, ανοίγει ακόμα μια θέση στην ΝΔ. Συνεπώς μέσα σε λίγες μέρες η συγκυβέρνηση θα φτάσει τους 155 βουλευτές (126 ΝΔ και 29 ΠΑΣΟΚ)

Τα μαθηματικά του Σαμαρά

Ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός ήταν καλός στα μαθηματικά, αλλά η σκέψη του ότι οι 14 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. μπορούν να αθροιστούν στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι μάλλον αστεία και τούτο διότι έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Αριστεράς το πιο πιθανό είναι να έχουμε αποχωρήσεις. Οι περισσότεροι θα μετακινηθούν προς τα αριστερά( ΣΥΡΙΖΑ) και λιγότεροι προς ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ.

Εδώ βέβαια αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο παρασκήνιο που έχει να κάνει με την πρόταση που επεξεργάζονται στο Μαξίμου για το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Πρόταση που όπως πιστεύουν ενδέχεται να φέρει κοντά στην κυβέρνηση Σαμαρά το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ.

Το σενάριο πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού 4 με 5 στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι με το ένα πόδι εκτός κόμματος προς ΣΥΡΙΖΑ.

Στενό pressing γίνεται και προς την ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών ο αριθμός των οποίων ανέρχεται στους 21. Πάντως, μέχρι στιγμής οι μόνοι «σίγουροι» προς το παρόν είναι ο Αηδόνης και ο Λοβέρδος με τους οποίους είναι προφανές ότι δεν μπορείς να «κρατήσεις» κυβέρνηση!

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα... δεν ελήφθη!

Οι δανειστές θέλουν Σαμαρά – Βενιζέλο «για το καλό των Ελλήνων»

Ανασχηματισμός: Βενιζέλος και τρόικα πιέζουν για επίσπευση

Ανασχηματισμός: Στα «κάγκελα» όλη η ΝΔ με τον Βενιζέλο

Ανασχηματισμός: Η ΝΔ στην κυβέρνηση... το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία

Ο Βενιζέλος αντί του Σαμαρά προανήγγειλε τον ανασχηματισμό

Οι ανασχηματισμοί δεν προαναγγέλλονται...

Ξαφνική κρίση στον ανασχηματισμό-παρωδία! - Δεν τα βρίσκουν Σαμαρας - Βενιζέλος

Ανασχηματισμός Αποκατάστασης Αποτυχημένων - Τα 3 άλφα του Μαξίμου