ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεθοδεύει την απομάκρυνση Ανδρουλάκη ο Βενιζέλος!

Μεθοδεύει την απομάκρυνση Ανδρουλάκη ο Βενιζέλος!

Τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν να «παίζουν» στο ρυθμό της οξείας κόντρας για το μέλλον του Κινήματος και της Ελιάς, όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το newsbomb.gr.


Στα πλαίσια αυτού του ακήρυχτου (προς το παρόν...) πολέμου, ο Β. Βενιζέλος μεθοδεύει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, την απομάκρυνση του Ν. Ανδρουλάκη απ' τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

Πρόσχημα γι' αυτή την μεθόδευση είναι η εκλογή του γραμματέα στην ευρωβουλή, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του ευρωβουλευτή και ταυτόχρονα του γραμματέα και μάλιστα σε μια περίοδο ευαίσθητη, αφού έχει αναγγείλει συνέδριο για τον Οκτώβριο.

Βέβαια αυτό είναι προσχηματικό, διότι οι νέοι ευρωβουλευτές θα αναλάβουν καθήκοντα το φθινόπωρο, αλλά ο Β. Βενιζέλος εκτιμά ότι έχει βρει ένα εύσχημο τρόπο να απομακρύνει τον «ανεπιθύμητο» γραμματέα...

Ο ουσιαστικός λόγος είναι, πως ο Ν. Ανδρουλάκης αν και ήταν η πρόταση Βενιζέλου για τη θέση του γραμματέα έχει σαφώς αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από βασικές επιλογές του.

Και έχει συνταχθεί με την γραμμή Σκανδαλίδη και Ρέππα, για τον τερματισμό της κυβερνητικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. και το άνοιγμα διαύλων συνεργασίας στο μέλλον με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχουμε επισημάνει σε προηγούμενα ρεπορτάζ.

Είναι σε χαρακτηριστικό της «έναρξης των επιχειρήσεων» στο ΠΑΣΟΚ ότι:

• Ο Ν. Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του σήμερα «έπαιξε» στο προαναφερθέν πλαίσιο και μάλιστα έκανε –περιπαιχτικά- λόγο για... υπουργούς Χαϊλάντερ του ΠΑΣΟΚ!

• Οι Δημ. Ρέππας και Κ. Σκανδαλίδης με παρεμβάσεις τους (από ΕΘΝΟΣ και ΝΕΑ αντίστοιχα) επιμένουν στην ανάγκη να μπει τέρμα στη συνεργασία με τη Ν.Δ., να ανοίξουν προοπτικές συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της στρατηγικής διάχυσής του στην Ελιά ή «Δημοκρατική Παράταξη», όπως μεθοδεύει ο Βενιζέλος. Μάλιστα ο Δημ. Ρέππας κάνει λόγο για «οριστική ρήξη», αν η σημερινή κομματική ηγεσία επιμείνει σε αυτή την κατεύθυνση, ουσιαστικής δηλαδή διάλυσης του ΠΑΣΟΚ!

Αν συνυπολογιστεί, ότι σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται και πολλά άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως σας έχουμε ενημερώσει, αντιλαμβανόμαστε ότι η εσωκομματική μάχη θα είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Διαβάστε επίσης:

Χάσμα Ανδρουλάκη - Βενιζέλου

Μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για τον Ανδρουλάκη

Αιχμές Παπαμιμίκου κατά του Ν. Ανδρουλάκη