ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε ρόλο... γεφυροποιού ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Σε ρόλο... γεφυροποιού ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποκάλυψε συνομιλία που είχε με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Εμείς οι δύο πρέπει να τα πούμε. Εσύ είσαι λογικός...» - Βολές Παππά και κατά Σαμαρά, Π. Παναγιωτόπουλου, Μεϊμαράκη, Τσιάρα

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Χρήστος Παππάς. Όπως είπε, είχε συνομιλίες με τον υπουργό υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και όπως αποκάλυψε ο Άδωνις φέρεται να του είπε «Εμείς οι δυο πρέπει να τα πούμε. Εσύ είσαι ο λογικός...».

Oi συζητήσεις σύμφωνα με τον κύριο Παππά έγιναν στην τουαλέτα της Βουλής. Όπως είναι φυσικό μετά την αποκάλυψη ο κ. Γεωργιάδης είπε εκνευρισμένος προς τον κ. Παππά «ντροπή σου» χωρίς να απαντήσει επι της ουσίας στα όσα ισχυρίστηκε ο βουλευτής της Χ.Α.

Μάλιστα ο κ. Παππάς ισχυριστηκε το εξής: «Ο Γεωργιάδης μου είχε πει "προτιμώ ο γιος μου στα 16 του να είναι χρυσαυγίτης παρά ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ και Αριστερός"».

Ο κ. Παππάς όπως και ο κ. Μιχαλολιάκος είπαν πολλά για πολλούς βουλευτές της ΝΔ και άφησαν να εννοηθεί ότι υπήρξαν προσπάθειες προσεταιρισμού τους. Σε αυτές τις καταγγελίες ενέπλεξαν και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού κ. Μουρούτη ο οποίος απάντησε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ του τον Μιχαλολιάκο.

Τον ισχυρισμό αυτό τον έκανε ο Νίκος Μιχαλολιάκος που όπως είπε στο κινητό του τηλέφωνο που του κατέσχεσε η αντιτρομοκρατική είχε μέσα τον αριθμό του Μουρούτη και υπουργών της ΝΔ με τους οποίους άφησε να εννοηθεί ότι συνονιλούσε και οι οποίοι προσπαθούσαν να προσεταιρίσουν την Χρυση Αυγή.

Ο κ. Παππάς είπε ακόμα για την κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακόπουλου ότι την γνώριζε από τα Γιάννενα και αν είχε αντιληφθεί κάτι εναντίον του να βγει να το πει.

«Η Ελλάδα διαθέτει επικίνδυνο, μετεώρο και πολιτικά ανισόρροπο πρωθυπουργό» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «σε αυτή την αίθουσα υπήρχαν πολλοί Μπαλτάκοι. Αν τους ψάξετε, θα πρέπει να χάσετε τη μισή σας Κοινοβουλευτική Ομάδα» είπε προς την ηγεσία της ΝΔ.

«Εμείς είμαστε πιστοί, τιμούμε τον ελληνικό λαό, ιδού ο λόγος που είμαστε στη φυλακή» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «γνωρίζετε πολλοί από εσάς και πάρα πολλοί άλλοι πως είμαι αθώος, ακόμα και στο έγκλημα Φύσσα, που καταδίκασα από την πρώτη στιγμή».

«Έχετε υποστεί μία μεγάλη ήττα» τόνισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ. «Η Χρυσή, όσο και αν μας πολεμούν οι ανθέλληνες εσωτερικού-εξωτερικού, είναι το μοναδικό αυτή τη στιγμή αυθεντικό εθνικιστικό κόμμα».

Στη συνέχεια, για μια ακόμη φορά, επικράτησε «μπάχαλο» στη Βουλή. Όλα άρχισαν με τη φράση του κ. Παππά: «Εύχομαι όλους εσάς τους αθλίους να σας λυπηθεί ο λαός».

Σε αυτό το σημείο τον διέκοψε ο κ. Μαρκογιαννάκης και του ζήτησε να ανακαλέσει, κάτι που ο προφυλακισμένος βουλευτής αρνήθηκε να κάνει και έτσι ο προεδρεύων ζήτησε η φράση αυτη να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Ο κ. Παππάς είπε ότι ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν έχει το ηθικό βάρος να τον διακόψει.

Καταφέρθηκε εναντίον του Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι έχει κουμπάρο φασίστα και είναι ντροπή που η ΝΔ θέλει να τον κάνει υπουργό.

Είπε ότι Μαρκογιαννάκης για 5.000 ευρώ υπερασπίστηκε αστυνομικό που έπαιρνε λεφτά από Πακιστανό, ενώ κατα τη διάρκεια αυτών των καταγγελιών ο κ. Μαρκογιαννάκης φώναζε: «κλείστε το μικρόφωνο του κυρίου».