ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο λαός ζητά αλλαγή πολιτικής, όχι προσώπων

Ο λαός ζητά αλλαγή πολιτικής, όχι προσώπων

-Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να παραμείνουν στην εξουσία

-Στήριξη και από τους δανειστές που δεν θέλουν να χάσουν τους «πρόθυμους»

Ο αποσυντονισμός και η αμηχανία της δικομματικής κυβέρνησης μετά την εκλογική ήττα είναι κάτι περισσότερο από φανερός.

Η παρατεταμένη περίοδος της ανασχηματολογίας έχει προκαλέσει αναταράξεις σε όλα τα υπουργεία ενώ είναι προφανές πως η κατάσταση αυτή συντηρείται με ευθύνη αυτών που ισχυρίζονται ότι προτάσσουν τη σταθερότητα στη χώρα.

Το χειρότερο είναι πως προσβλέπουν ότι μέσω της βιτρίνας εναλλαγής προσώπων σε θέσεις ευθύνης θα πείσουν το λαό περί της αλλαγής πολιτικών.

Η διαχείριση της ήττας φυσικά δεν είναι εύκολο πράγμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήθηκε και η συνδρομή των “ξένων δυνάμεων” για την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης. Τώρα, αν ο Σαμαράς ζητήσει τη βοήθεια των Βρυξελλών και του Βερολίνου και για τον ανασχηματισμό, δεν το ξέρουμε!

Σαμαράς και Βενιζέλος κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά ή μάλλον δεν θέλουν να το καταλάβουν... Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορούν να λυθούν με επικοινωνιακού χαρακτήρα επιλογές. Το μήνυμα της κάλπης ήταν ξεκάθαρο, όσο και αν επιχειρούν να το μεταφράσουν όπως εκείνοι θέλουν. Ο λαός ζήτησε με τον πιο καθαρό τρόπο αλλαγή πολιτικής, όχι προσώπων.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι επιχείρησαν αρχικά να δώσουν άλλη ερμηνεία στο εκλογικό αποτέλεσμα και τώρα επιχειρούν να πείσουν το λαό με τον ανασχηματισμό ότι θα αλλάξουν και πολιτική κατεύθυνση.

Η ρότα τους όμως είναι χαραγμένη σύμφωνα με τις εντολές των δανειστών και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παρεκκλίνουν από αυτή. Θολώνουν τα νερά με επικοινωνιακά τερτίπια και συνεχίζουν ακάθεκτη την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους.

Άλλωστε την επομένη κιόλας των εκλογών, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον έστειλαν σαφές μήνυμα προς την Αθήνα ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν, ενώ το “γεράκι” της γερμανικής οικονομίας κ. Σόιμπλε έσπευσε να τονίσει στους Έλληνες ότι όχι απλά δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά θα χρειαστούμε και νέα χρηματοδοτική στήριξη που φυσικά θα συνοδεύεται από νέα μέτρα.

Ο επερχόμενος ανασχηματισμός δεν είναι τίποτε άλλο από την απέλπιδα προσπάθεια Σαμαρά και Βενιζέλου να παραμείνουν στην εξουσία, κάτι που φυσικά συμφέρει και τους δανειστές, καθώς οι δύο κυβερνητικοί εταίροι είναι πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών αλλά και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, ο λαός θέλει μια κυβέρνηση που να μπορέσει να ορθώσει το ανάστημά της στους δανειστές και να διαπραγματευτεί αξιοπρεπώς... δεν θέλει υποτακτικές κυβερνήσεις.

Όσα πρόσωπα και αν αλλάξουν όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει...

Διαβάστε επίσης:

Οι τελευταίες επαφές πριν τον ανασχηματισμό

Handelsblatt: «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια προειδοποίηση για τον Σαμαρά»