ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Βενιζέλου – Ομπάμα στην Πολωνία

Συνάντηση Βενιζέλου – Ομπάμα στην Πολωνία

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 25η επέτειο της Ημέρας της Ελευθερίας της Πολωνίας.

Συναντήσεις και συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, αλλά και το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο είχε μεταξύ άλλων την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος

Ο κ. Βενιζέλος, εκ μέρους της Ελλάδας και της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, είχε σειρά χρήσιμων πολιτικών και διπλωματικών επαφών κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η επιλογή προσώπων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.

Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος είχε επαφές με τον επικεφαλής της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίνι, τους προέδρους της Αλβανίας, Μπ. Νισάνι, και της Αυστρίας, Χ. Φίσερ, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, της Πορτογαλικής Κυβέρνησης, Π. Πόρτας, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Τζάγκαλαντ και μεγάλο αριθμό υπουργών Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ο λαός ζητά αλλαγή πολιτικής, όχι προσώπων