ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νορμανδία έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Στη Νορμανδία έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας

Στην πόλη Καέν της Νορμανδίας, έφθασε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.

Ο πρέσβης Παρισίων κ. Θεόδωρος Πασσάς υποδέχθηκε το Προεδρικό ζεύγος, το οποίο και συνόδευσε σε ξενοδοχείο της παραθαλάσσιας πόλης Ντοβίλ όπου και θα παραμείνουν έως το Σάββατο το πρωί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο κ. Παπούλιας και η σύζυγός του θα συμμετέχουν σήμερα στις 12:30 (ώρα Ελλάδας) σε δεξίωση στο κάστρο της πόλης Μπενουβίλ. Πρόκειται για μια παραθαλάσσια μικρή κωμόπολη στην περιφέρεια του Καλβαντός όπου τον Ιούνιο του 1944 το 6ο σώμα των Βρεττανών αλεξιπτωτιστών διεκπεραίωσε με επιτυχία την επιχείρηση «Pegasus Bridge», επικρατώντας στις γέφυρες της πόλης.

Μετά τη δεξίωση, οι 17 προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών θα συμμετέχουν σε «οικογενειακή φωτογραφία» γύρω από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα.

Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) το σύνολο των προσκεκλημένων θα μεταβεί στην παραλία Ουϊστριάμ για την επίσημη κεντρική επετειακή τελετή.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν και σειρά διακρατικών τελετών προς τιμή των στρατιωτών διαφόρων εθνικοτήτων, που έχασαν τη ζωή τους στη Νορμανδία κατά την απόβαση. Οι τελετές αυτές ανάμεσα στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και τον Καναδά θα πραγματοποιηθούν στα αντίστοιχα νεκροταφεία των πεσόντων, που είναι διάσπαρτα στη Νορμανδία.

Διαβάστε επίσης:
Κ. Παπούλιας: Να μην παραδώσουμε στους επόμενους μια χώρα ασχημότερη