ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις και από Ντόλιο για την «πέμπτη φάλαγγα» του Βενιζέλου

Αποστάσεις και από Ντόλιο για την «πέμπτη φάλαγγα» του Βενιζέλου

Ελάχιστους συμμάχους φαίνεται πως έχει πλέον στο ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος, με τα στελέχη να παίρνουν αποστάσεις από τις θέσεις του.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής Γ. Ντόλιος πήρε αποστάσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, περί «πέμπτης φάλαγγας» τονίζοντας ότι ο πρόεδρος δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις, διότι προσβάλλονται πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με λειτουργίες "πέμπτης φάλαγγας".

«Αντιλαμβάνομαι και τη φόρτισή του, διότι ακούει τα εξ αμάξης, είτε έχει, είτε όχι ευθύνες, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία στις αντιλήψεις και στις εκφράσεις μας... Δεν αντιλήφθηκα να υπάρχουν, ούτε κατά διάνοια, σύντροφοι που να υπονόμευσαν την προσπάθεια που γινόταν» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» .

O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε το Συνέδριο θα πρέπει να είναι καταστατικό σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα να τεθεί, όμως, με αυτό, θέμα ηγεσίας στο συνέδριο, διότι το καταστατικό προβλέπει ότι η ηγεσία εκλέγεται από τη βάση και όχι από το συνέδριο. Θα πρέπει το συνέδριο να αποφασίσει και στη συνέχεια να προσφύγουμε στη βάση. Δεν έχει συμβεί ξανά αυτό και νομίζω ότι θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα, Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή, εφόσον η ηγεσία δεν το θέσει από μόνη της. Έτσι πρέπει να τίθενται τα ζητήματα».

Ο ίδιος σημείωσε δε πως «σε στρατηγική συμμαχία του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει την υπέρβαση να την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ο Σαχινίδης