ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας Χαρδούβελης: Στο δρόμο που χάραξε ο Στουρνάρας

Γκίκας Χαρδούβελης: Στο δρόμο που χάραξε ο Στουρνάρας

Τόνισε ότι στόχος του είναι η ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας αλλά στο τέλος είπε πως θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του

«Δεν θα κάνουμε ό,τι θέλει η τρόικα», είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών στην τελετή παράδοσης παραλαβής και διεμήνυσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν.

«Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν από δύο χρόνια. Τώρα πια τα πράγματα βελτιώνονται και θα μπουν σε έναν ενάρετο κύκλο που χρέος μας είναι να στον σπρώξουμε ακόμη πιο γρήγορα» είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι επιτυγχάνεται αναδιάρθρωση της οικονομίας και τόνισε ότι υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησής.

«Το εισόδημα του πολίτη πρέπει να αρχίσει να βελτιώνεται», είπε ο υπουργός εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτό θα αρχίσει από φέτος.

«Πρέπει να προσέξουμε τα προβλήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» σημείωσε και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο μια χώρα κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια χώρα παραγωγής, ενώ έδωσε έμφαση στις εξαγωγές και τις επενδύσεις.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών τόνισε κατά την τελετή παραλαβής παράδοσης του υπουργείου ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του χωρίς να αλλάξει την φιλοσοφία.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να διευκολύνουμε τις ελληνικές οικογένειες, όλοι μας υποφέρουμε» είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών και υπογράμμισε ότι «πρέπει να δούμε τα νούμερα και τους λογαριασμούς να ισοσκελίζονται» σημειώνοντας παράλληλα ότι «πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι ό,τι θέλει η τρόικα».

Ο κ. Χαρδούβελης συνέχισε λέγοντας ότι η Αριστερά καλό είναι να καταλάβει ό, τι απαιτείται ένας προϋπολογισμός, ενώ για την Δεξιά είπε ότι πρέπει να ξεφύγει από τον ατομικισμό της.

Στουρνάρας: Το υπουργείο ήταν το σπίτι μου

Με εμφανή τη συγκίνηση αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε το κτίριο επί της οδού Νίκης «σπίτι μου» και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό το υπουργείο ήταν το σπίτι μου. Εδώ έζησα τα τελευταία δύο χρόνια. Νομίζω ότι σήμερα αναγκάζομαι να αφήσω το σπίτι μου και αυτό μου προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα».

Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στο υπουργείο αλλά και τον πρωθυπουργό για την στήριξη που έδειξε στο πρόσωπο του.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Το υπουργείο Οικονομικών ήταν το σπίτι μου

Σαμαράς: Νέα μέρα για την Ελλάδα – Στόχος να βγούμε από την κρίση