ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Νέα μέρα για την Ελλάδα – Στόχος να βγούμε από την κρίση

Σαμαράς: Νέα μέρα για την Ελλάδα – Στόχος να βγούμε από την κρίση

Την πρώτη του ομιλία στο νέο υπουργικό συμβούλιο πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

«Το νέο κυβερνητικό σχήμα συμβολίζει μια νέα μέρα για τη χώρα, μια νέα φάση εξυγίανσης», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε. Είναι μικρόψυχοι και θα μείνουν μόνοι τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές κατά της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως όσα πέτυχε η Ελλάδα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά και στην κυβερνητική συνεργασία και στους βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση στις πολύ δύσκολες στιγμές και αποφάσεις.

Παράλληλα υποστήριξε πως το συνολικό αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό καθώς η χώρα καθίσταται πιο αξιόπιστη και αντιμετωπίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. «Για την ακρίβεια τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον, πριν δύο χρόνια προσπαθούσαμε να αποφύγουμε καταστροφή.

Υπογράμμισε ότι όποιος συμμετείχε στην προηγούμενη κυβέρνηση απέκτησε μία πολύτιμη πείρα, που μπορεί να βοηθήσει τόσο τον ίδιο όσο και τη χώρα, ενώ προσέθεσε ότι αυτή η πείρα θα ληφθεί υπ' όψιν και θα χρησιμοποιηθεί κατάλληλα στο μέλλον.

Ξεκαθάρισε ότι ο στόχος παραμένει ο ίδιος και είναι να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση, να υπάρξει έξοδος από τα μνημόνια και να επετεύχθη ανάπτυξη.

«Πρέπει να κάνουμε πολλές αλλαγές, τομές, να αποκαταστήσουμε αδικίες» τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση. «Ήδη από αρχές Ιουλίου θα ισχύσουν σημαντικές αλλαγές όπως συμψηφισμός οφειλών προς το δημόσιο και ανάμεσα στους επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η μείωση εισφορών».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους ανέφερε ότι «με την ολοκλήρωση θα ανακηρυχθεί το χρέος βιώσιμο και θα βελτιωθεί η ελληνική οικονομία, θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε για μια ακόμη φορά πως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Διαβάστε επίσης:

Γκρίνιες και εσωστρέφεια από τον ανασχηματισμό στη ΝΔ

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ποιο μήνυμα έλαβαν Σαμαράς – Βενιζέλος;

Βορίδης και Υγεία κρίνουν την κυβέρνηση