ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκρίνιες και εσωστρέφεια από τον ανασχηματισμό στη ΝΔ

Γκρίνιες και εσωστρέφεια από τον ανασχηματισμό στη ΝΔ

Άρχισαν τα όργανα - Γκρίνιες και εσωστρέφεια από τον ανασχηματισμό στη ΝΔ -Ποιοι γαλάζιοι βουλευτές έχουν... βγει από τα ρούχα τους με τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά - «Δεν έβαλε ούτε έναν Καραμανλικό» σημειώνουν με νόημα στελέχη της ΝΔ.

Εσωστρέφεια και έντονη δυσφορία έχει προκαλέσει ο προαναγγελθείς ανασχηματισμός που πραγματοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση.

Η βάση της Νέας Δημοκρατίας φέρεται σοκαρισμένη, ενώ το αρχικό μούδιασμα φέρεται να ακολουθείται από δημόσια έκφραση των ανησυχιών. "Είναι σχηματισμός εκλογών" σημειώνει γαλάζιος κοινοβουλευτικός που απέρχεται του κυβερνητικού σχήματος, απογοητευμένος γιατί δε στηρίχθηκαν πρόσωπα που πήραν στις πλάτες τους τις μεταρρυθμίσεις.

Εκτός από αυτούς που έμειναν έξω από το νέο σχήμα παρά το γεγονός ότι είχαν βάλει πλάτη και είχαν στηρίξει με δημόσιες τοποθετήσεις του τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης, έντονη δυσφορία υπάρχει και για την είσοδο νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και για το γεγονός ότι στην νέα κυβέρνηση Σαμαρά δεν μπήκε «ούτε ένας Καραμανλικός».

Σε εσωκομματικό επίπεδο, το χορό των αντιδράσεων άνοιξε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μέσω facebook μίλησε για "κότσια που χρειάζεται για να μείνεις έξω από το μαντρί".

Φανερά δυσαρεστημένος είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που θεωρεί πως δεν εκτιμήθηκε η σύγκρουση του με όλους και όλα προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, καθώς περίμενε ότι θα αλλάξει χαρτοφυλάκιο αλλά σε καμία περίπτωση δε θα βρεθεί εκτός.

Έντονη γκρίνια υπάρχει όμως σε κομματικό επίπεδο και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πληγές από τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν κλείσει. Πιο συγκεκριμένα, η απομάκρυνση του Κώστα Γκιουλέκα από ένα κομβικό Υπουργείο και η μη αξιοποίηση κανενός πολιτικού της πόλης στο νέο κυβερνητικό σχήμα εντείνει τα παράπονα προς τον Αντώνη Σαμαρά, κάτι που σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αμβλύνει η αξιοποίηση του Γιώργου Ορφανού σε ένα πόστο που διατηρείται μόνο για συμβολικούς λόγους, όπως το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Εσωστρέφεια όμως υπάρχει και στην επαρχία, με το Διονύση Σταμενίτη να φέρεται ενοχλημένος από την υπουργοποίηση στο Αγροτικής Ανάπτυξης του Γιώργου Καρασμάνη, παρ' ότι είναι κατ' εξοχήν ο ίδιος που στήριξε τον Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή, ενώ ενόχληση για το ίδιο θέμα είναι ενοχλημένος και ο Ιορδάνης Τζαμτζής, στον οποίο πάντως χρεώνονται όσα έγιναν με την υπόθεση της τιμής του γάλακτος και το γενικότερο ξεσηκωμό γαλάζιων βουλευτών από αγροτικές περιοχές.

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στη Θεσσαλία, όπου μετά από αρκετό καιρό μένει δίχως Υπουργό σε μία περίοδο που η τοπική ΝΔ μαζεύει τα κομμάτια της έπειτα από τη συντριβή στις εκλογές των μεγάλων Δήμων Λάρισας και Βόλου.

Διαβάστε επίσης:

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ποιο μήνυμα έλαβαν Σαμαράς – Βενιζέλος;

Βορίδης και Υγεία κρίνουν την κυβέρνηση