ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών Λιβάνου, Τυνησίας και Αλγερίας

Βενιζέλος: Επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών Λιβάνου, Τυνησίας και Αλγερίας

Με τους υπουργούς Εξωτερικών του Λιβάνου, της Τυνησίας και της Αλγερίας συναντήθηκε διαδοχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, στο περιθώριο της υπουργικής διάσκεψης της ΕΕ με τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Στη συνάντησή του με τον Λιβανέζο ομόλογό του Γκεμπράν Μπασίλ (Gebran Bassil) ο κ. Βενιζέλος συζήτησε θέματα πολιτικής, οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας. Εξετάζοντας, δε, τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την υποστήριξη της Ελλάδας τόσο στην ενότητα και την εδαφική ακεραιότητα του Λιβάνου, όσο και στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με τον Λίβανο.

Παράλληλα, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ζάππειο, ο υπουργός Εξωτερικών της Τυνησίας Μόνγκι Χαμντί (Mongi Hamdi) παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο πρόσκληση συμμετοχής στο Forum που οργανώνεται στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Τυνησία, για την διαμόρφωση ενός «σχεδίου Marshall» στην περιοχή.

Στη διάρκειά της συζητήθηκε η οργανωτική προπαρασκευή για μια διάσκεψη στην Αθήνα, ανάμεσα στις επιχειρηματικές κοινότητες των δύο χωρών, με θέμα τις αναπτυξιακές προτεραιότητες και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Τυνησία.

Τέλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Αλγερινό ομόλογό του Ραμτάν Λαμάμρα (Ramtane Lamamra), ο κ. Βενιζέλος εξήρε τον ρόλο της Αλγερίας για τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ δήλωσε πως αποδέχθηκε πρόσκληση και θα επισκεφθεί τη χώρα τον Οκτώβριο, με αντιπροσωπεία Ελλήνων επιχειρηματιών προκειμένου «να προωθηθεί η διμερής συνεργασία στον οικονομικό και χρηματοοικονομικό τομέα».

Διαβάστε ακόμα:

Τι είπε ο Βενιζέλος για τον Προβόπουλο