ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: Να μην διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα

Βενιζέλος σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: Να μην διαταραχθεί η κυβερνητική σταθερότητα

«Να μην διαταραχθεί η πορεία της χώρας λόγω της μη εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας»,. Αυτή ήταν η βασική επισήμανση που έκανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ από τους οποίους ζήτησε να τον ενημερώνουν για την πορεία των σχέσεών τους με τους συναδέλφους τους της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση αυτή έχει ορίζοντα μέχρι τη λήξη της θητείας της, δηλαδή μέχρι την άνοιξη του 2016. Επίσης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για επιχείρηση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Μιλώντας σε κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε «να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και οι βουλευτές υπεύθυνα» στο θέμα αυτό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα της χώρας και το πέρασμα στην μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Επίσης, υπογράμμισε πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να «βρίζει θεσμικά πρόσωπα» και ανέφερε ως παράδειγμα την αποστροφή του κ. Τσίπρα στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα, όπου εκτίμησε πως «δεν θα βρεθεί κανείς να κάνει τον Τσιριμώκο, σε αυτήν την εμποροπανήγυρη. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε την έκπτωση της Δημοκρατίας».

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογος με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο των πέντε θεμάτων που περιέγραψε ο ίδιος πριν από δύο εβδομάδες, επισκεπτόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.