ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η «Μικρή ΔΕΗ» θα ξαναπεράσει σε δημόσιο έλεγχο

Παππάς: Η «Μικρή ΔΕΗ» θα ξαναπεράσει σε δημόσιο έλεγχο

Κατά της ιδιωτικοποίησης της "Μικρής ΔΕΗ" τάχθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Σημείωσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ακυρώσει το νόμο και «βεβαίως η ΔΕΗ θα ξαναπεράσει σε δημόσιο έλεγχο».

Για το θέμα του χρέους επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση «είναι κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος, δηλαδή πλήρως απονομιμοποιημένη για να διαπραγματευτεί μια μακροπρόθεσμη λύση για το χρέος».

Πρόσθεσε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία «θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση για το χρέος κι από πολύ καλύτερες θέσεις. Διότι, βάλτε και εσείς τον εαυτό σας στη θέση του αντισυμβαλλόμενου με την Ελλάδα. Τι θα προτιμούσατε; Μια κυβέρνηση ισχυρή, με νωπή λαϊκή εντολή και πλειοψηφία; Από θέση ισχύος διαπραγματεύεται όποιος έχει προτάσεις, λαϊκές συμμαχίες και την κοινωνία στον πλευρό του. Από ανίσχυρη θέση διαπραγματεύεται όποιος έχει απονομιμοποιηθεί με τη λαϊκή ψήφο και έχει βάλει την υπογραφή του ότι θα εφαρμόζει αυτά, βρέξει-χιονίσει».

Συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπώσει την άποψη ότι «δεν μπορεί το κούρεμα του χρέους να αποτελέσει από μόνο του ένα θέμα, στο οποίο θα συγκλίνουν ή θα αποκλίνουν οι πολιτικές δυνάμεις. Διότι όσο και να μας χαρίσουν το χρέος, όσο επιμένουμε στις πολιτικές του Μνημονίου, θα βρισκόμαστε στο αδιέξοδο να συζητάμε κάθε ένα ή δύο χρόνια για το ίδιο πράγμα».

Για το προσκλητήριο συνεργασίας που απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αφορά τις δυνάμεις «από τα αριστερά της Αριστεράς έως τα αριστερά της Σοσιαλδημοκρατίας».

«Είναι μια πρόταση που δεν αγκαλιάστηκε αρχικά από πολιτικές ηγεσίες, αλλά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Είναι ρητή πρόταση, η οποία δεν θα ήταν δυνατόν να απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ» σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΑΝ.ΕΛ.- Νικολόπουλου