ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Το καλούπι από το οποίο έφτιαξαν τον Γλέζο έχει καταστραφεί

Τσίπρας: Το καλούπι από το οποίο έφτιαξαν τον Γλέζο έχει καταστραφεί

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ρένας Δούρου έδωσε το «παρών» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Μια κουβέντα για τον Γλέζο» και στην παρουσίαση μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το καλούπι από το οποίο έφτιαξαν τον Μανώλη Γλέζο έχει καταστραφεί», είπε εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία κατάμεστη αίθουσα στη Στοά του Βιβλίου παρουσία στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «ο Γλέζος δεν είναι ούτε πολιτικός, ούτε δημοσιογράφος, ούτε ακτιβιστής. Ο Γλέζος είναι Γλέζος. Ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, πεισματάρης, αποφασιστικός, μαχητικός αλλά ταυτόχρονα και γήινος, προσιτός, ανοιχτός».

Ο ίδιος τόνισε πως όλα αυτά είναι ένας σπάνιος συνδυασμός, ότι δεν μπορεί να τον συγκρίνεις με κάτι άλλο, ούτε να του αποδώσεις κάποια ιδιότητα. Τον χαρακτήρισε ακόμα «ζωντανό σύμβολο» το οποίο συνέχισε την πορεία του παρεμβαίνοντας διαρκώς στα πράγματα, με το πείσμα, τη μαχητικότητα και την αγνότητα που τον διακρίνουν.

Αναφέρθηκε και στις απορίες για το πώς ο κ. Γλέζος θα ταξιδεύσει ως τις Βρυξέλλες, αφού είναι γνωστό πως δεν μπαίνει σε αεροπλάνο. Είπε με αρκετή δόση χιούμορ: «Είναι ικανός να πάει ακόμα και με ποδήλατο. Αλλά είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα τον εμποδίσει να τα καταφέρει».