ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στην πρόοδο

Α. Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω σε λαϊκιστές να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στην πρόοδο

«Κακόγουστο αστείο» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την κριτική της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών, ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, σε παρέμβασή του για το θέμα της ΔΕΗ, από το Στρασβούργο.

«Στην Ελλάδα προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει παντού αλλού στον κόσμο και παντού αλλού απέδωσαν» τόνισε, ενώ έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ, λέγοντας πως από τον καιρό που αποκρατικοποιήθηκε οι Έλληνες απέκτησαν εύκολη πρόσβαση στο τηλέφωνο σε χαμηλότερες τιμές. Ειδικά για το θέμα της "μικρής ΔΕΗ" διαβεβαίωσε ότι θα έρθει στη Βουλή και θα συζητηθεί εκτενώς.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό, να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο. Το δικαίωμα της προοδου περνάει και μέσα από τις αποκρατικοποίησεις» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το κράτος που έπαιζε τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει και δεν πρόκειται αυτού του είδους τη ζωή που είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, τη ζωή δηλαδή των συνδικαλιστών που διοικούσαν κρατικές αποτυχημένες επιχειρήσεις, να το αφήσουμε να συνεχιστεί».

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ζητά ο Τσίπρας