ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί είναι οι μισθοί των golden boys της τρόικας

Αυτοί είναι οι μισθοί των golden boys της τρόικας

Δείτε πόσα παίρνουν ο Τόμσεν, ο Μορς και ο Κοστέλο

Οι άνθρωποι που εδώ και πέντε χρόνια κουνούν το δάχτυλο στο ελληνικό λαό επιβάλλοντας αιματηρή λιτότητα, αυτοί που εισηγούνται τα πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, αμείβονται με παχυλούς μισθούς γα το «σπουδαίο» έργο που επιτελούν.

Οι επικεφαλής της τρόικας, την ώρα που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να κόψει ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις, εισπράττουν ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές.

Σύμφωνα με τη Real News, οι ετήσιες αποδοχές του Πόουλ Τόμσεν φθάνουν τα 309.000 δολάρια (242.000 ευρώ) και πληρώνονται από το ΔΝΤ, όπως και όλα τα έξοδα διαμονής, αεροπορικά εισιτήρια κ.α. για τις αποστολές του στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι επειδή είναι μόνιμος υπάλληλος του ΔΝΤ δεν πληρώνει φόρο καθώς όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Ταμείου εξαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος.

Ματίας Μορς και Ντεκλάν Κοστέλο πληρώνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι μηνιαίες αποδοχές του Μορς, ο οποίος είναι στέλεχος της Κομισιόν, υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ. Αντίστοιχα χρήματα εισπράττει και ο Κοστέλο. Τα έξοδα του Μορς στην Αθήνα καλύπτονται από την Κομισιόν.

Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, δηλαδή οι ομάδες των τεχνοκρατών και υπαλλήλων της Ε.Ε. που επισκέπτονται ανά τρίμηνο την Αθήνα ή κάποια από αυτά τα τρίμηνα παραμένουν στην Ελλάδα, πληρώνονται και αυτά από την Κομισιόν με μηνιαίο μισθό από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Task Force, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ, λαμβάνουν χρήματα επιπλέον των μισθών τους, για τις εκτός έδρας αποστολές τους, τα οποία προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτούνται από τα Ταμεία Συνοχής της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, πληρώνονται με επιπλέον έως 92 ευρώ την ημέρα. Η Task Force αποτελείται από 60 στελέχη-υπαλλήλους της Κομισιόν, εκ των οποίων 32 είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες και οι υπόλοιποι 28 στα γραφεία της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ένα νομοσχέδιο-σκούπα για τα προαπαιτούμενα

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων