ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει το μέλλον της οικονομίας

Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ σαμποτάρει το μέλλον της οικονομίας

Επίθεση στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ άσκησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τους απεργούς πως επιχείρησαν «να θέσουν σε πλήρη ομηρία την κοινωνία και την οικονομία», την εποχή μάλιστα που η χώρα στηρίζεται στην άφιξη χιλιάδων τουριστών.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε την Κουμουνδούρου πως με τη στάση που τηρεί απέναντι σε επενδύσεις «σαμποτάρει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας», τονίζοντας πως «με κρατικούς πόρους που δεν υπάρχουν ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει».

«Η χώρα πρέπει να έχει μία αντιπολίτευση σοβαρή», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας, παραλληλίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές που ακολουθούνταν στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1960.

Σημείωσε επίσης πως, παρά τις απεργίες και τις διαμαρτυρίες, το σχέδιο αποκρατικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ» είναι το μόνο «σοβαρό σενάριο» για την κεφαλαιακή ενίσχυση της επιχείρησης

«Χωρίς επενδυτές δεν θα βρεθούν τα χρήματα για το υπόλοιπο 70% της ΔΕΗ. Η επιλογή είναι ανάμεσα στο να πας καλύτερα και το να πας πολύ, πολύ χειρότερα και να γυρίσεις σε προηγούμενες εποχές», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Δημοψήφισμα για ΔΕΗ: Αισιόδοξος ο ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 υπογραφές