ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ευρωβουλευτές του Ποταμιού έθεσαν το θέμα ανεργίας στο Γιούνκερ

Οι Ευρωβουλευτές του Ποταμιού έθεσαν το θέμα ανεργίας στο Γιούνκερ

Το θέμα της μετανάστευσης αλλά και της ανεργιίας έθεσαν οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού, Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος στον υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων του στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την προεδρία της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον, το ζήτημα της καλύτερης διαχείρισης που θα μπορούσε να κάνει η νέα Επιτροπή αξιοποιώντας τον τεράστιο ευρωπαϊκό πολιτιστικό πλούτο και το τουριστικό προϊόν της για να δημιουργήσει περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμα, με δεδομένη τη γεωγραφική θέση και την απομόνωση των μικρών νησιών, οι έλληνες ευρωβουλευτές έθεσαν το ερώτημα με ποιες δράσεις οικονομικής εξομάλυνσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να τα ενισχύσει ώστε να γίνει βιώσιμη η ζωή των μόνιμων κατοίκων τους.

Ο Μίλτος Κύρκος, που μίλησε εκ μέρους της Ομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών, αναφερόμενος στους νέους και ειδικότερα στους άνεργους που παρακολουθούν με καχυποψία και εχθρότητα τις διαδικασίες ρώτησε τον κ. Γιούνκερ τι συγκεκριμένα μέτρα θα προτείνει για την κάμψη της ανεργίας τους, της μακράς διάρκειας ανεργίας αλλά και για την ουσιαστική προστασία των νέων εργαζομένων από την εκμετάλλευση.

Απαντώντας στον ευρωβουλευτή του Ποταμιού, ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε ότι ο ίδιος αλλά και η Ευρωπαϊκή Ευρώπη οφείλει να κάνει τα πάντα ώστε στο τέλος της πενταετούς θητείας της να παρουσιάσει αισθητή βελτίωση της ανεργίας.

Η Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο επεσήμανε μπορεί να μην έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, γιατί είναι στην αρμοδιότητα των κρατών-μελών, θα κάνουν όμως ότι είναι δυνατόν για να υπάρξουν γόνιμες ευρωπαϊκές πολιτικές και προγράμματα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης

Βουλή: Δεν θα ακούσουμε ξανά το «ναι σε όλα». Δείτε γιατί...