ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία Τσίπρα στη Βουλή - Την Πέμπτη η πρόταση για το δημοψήφισμα

Ομιλία Τσίπρα στη Βουλή - Την Πέμπτη η πρόταση για το δημοψήφισμα

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τα νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

Στην Κουμουνδούρου έχει σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο…

Σήμερα, Τετάρτη, ημέρα που τίθεται σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο, θα μιλήσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και θα εξηγήσει γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται στη «μικρή ΔΕΗ», ενώ θα θέσει και το πλαίσιο της πρότασης για δημοψήφισμα, η οποία αναμένεται να κατατεθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται την ίδια ημέρα να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να του ζητήσει να μην υπογράψει την δημοσίευση του νόμου, όσο θα εκκρεμεί η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση επί του δημοψηφίσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι οι 120 υπογραφές έχουν ήδη συγκεντρωθεί και πως θα πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Βουλής Ευ.Μεϊμαράκης έχει διαφοροποιήσει τη θέση του σε σχέση με την κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι κατά τη δική του άποψη οι προτάσεις είναι ομοειδείς και πρέπει να γνωμοδοτήσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια του Παπούλια οι πρόωρες εκλογές