ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Πυροτέχνημα το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Γεωργιάδης: Πυροτέχνημα το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

«Πυροτέχνημα» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την πρόταση του δημοψηφίσματος που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μικρή ΔΕΗ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με το πυροτέχνημα του δημοψηφίσματος έχει κατορθώσει σε έναν βαθμό να αποφύγει την πραγματική συζήτηση για το θέμα της ΔΕΗ. Γιατί - ενώ από την μία πλευρά λέει ότι πρέπει να είμαστε στην ΕΕ και στο ευρώ, άρα αποδέχεται τους σχετικούς νόμους για την απελευθέρωση της ενέργειας και την είσοδο ιδιωτών σε αυτή την αγορά - από την άλλη, δηλώνει ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να ανήκει στο κράτος. Νομίζω ότι έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία σε μια κίνηση τακτικής και ότι του έχουμε δώσει την ευκαιρία να ξεφύγει από την ουσία: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιο πολιτικό και ιδεολογικό θέμα με τη ΔΕΗ», υποστηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί «τελείως εκτός πραγματικότητας την άποψη ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι σε σύγκρουση με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρόεδρος της Βουλής εκ του θεσμικού του ρόλου μπορεί να σχολιάζει αυτά που συμβαίνουν στο κοινοβούλιο και δεν σημαίνει ότι όταν λέει κάτι αυτό τον φέρνει σε σύγκρουση με την άποψη του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, δεν είναι δυνατόν να συναθρισθούν οι πέντε προτάσεις για το δημοψήφισμα.

«Το ΚΚΕ λέει δημοψήφισμα για την κατάργηση όλων των νόμων, που είναι σχετικοί με την απελευθέρωση της ενέργειας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει -δεν ξέρω ακριβώς τι λέει, πιθανόν να λέει- δημοψήφισμα για το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ». Αυτές είναι δύο διαφορετικές προτάσεις. Ας πούμε, λοιπόν, ότι αύριο εμείς τις συναθροίζαμε, κάναμε τη συζήτηση και πηγαίναμε σε δημοψήφισμα. Ποια από τα δύο ερωτήματα θα ετίθεντο; Μπορείτε αν μου πείτε;».

Διαβάστε επίσης:

Το βράδυ η ψηφοφορία στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ»