ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Ήρθε το τέλος!

ΔΗΜΑΡ: Ήρθε το τέλος!

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται πλέον η Δημοκρατική Αριστερά, παρά το γεγονός ότι μετά τις τελευταίες συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος υπήρχε η αίσθηση ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή και μια συμβιβαστική λύση προκειμένου το κόμμα να μην οδηγηθεί σε πλήρη διάλυση - Βόμβες Ψαριανού κατά Κουβέλη

Όμως οι τελευταίες εξελίξεις με την αποχώρηση της Κατερίνας Μάρκου και τη διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού σηματοδοτούν το ακριβώς αντίθετο. Η ώρα μηδέν έφτασε για το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ακολουθήσει σωρεία παραιτήσεων στελεχών που πρόκειται να μετακινηθούν σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Ήδη αρκετά στελέχη έχουν αναπτύξει πολιτικό φλερτ με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και κάποια άλλα στελέχη «λοξοκοιτούν» προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις θα επηρεάσουν και την παραμονή του Κουβέλη στην αρχηγία του κόμματος αλλά και τον ευρύτερο διάλογο για την Κεντροαριστερά όπου υποτίθεται ότι θα είχε ενεργό ρόλο η ΔΗΜ.ΑΡ.

«ΒΟΜΒΕΣ» Ψαριανού

Γρ.Ψαριανός: Ενημερώθηκα από τον ομαδάρχη της κατασκήνωσης της κόρης μου

"Ενημερώθηκα από τον ομαδάρχη της κατασκήνωσης της κόρης μου". Με αυτή τη φράση σχολίασε στον αέρα του ΒΗΜΑ FM, ο Γρηγόρης Ψαριανός την απόφαση του Φώτη Κουβέλη για διαγραφή του από τη Δημοκρατική Αριστερά, εκφράζοντας άγνοια για την απόφαση. Ξεκαθάρισε μάλιστα, πως από το κόμμα της Αγίου Κωνσταντίνου δεν τον ενημέρωσε κανείς, ούτε ο ίδιος ο Κουβέλης με τον οποίο διατηρεί στενή φιλία χρόνων, αλλά ούτε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Μιλώντας μάλιστα για τα αίτια που οδήγησαν σ' αυτή την εξέλιξη, πιθανολογεί πως αιτία ήταν η άρνηση του να υπογράψει την πρόταση για δημοψήφισμα στο θέμα της ΔΕΗ. Χαρακτήρισε μάλιστα "Καίσαρα" τον Φώτη Κουβέλη για την απόφαση του αυτή, σημειώνοντας πως εκτός από τον ίδιο, o Kουβέλης διέγραψε ουσιαστικά τους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι αναγκάστηκαν να στραφούν σε άλλες μεταρρυθμιστικές επιλογές στις τελευταίες εκλογές. Σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις του ξεκαθάρισε πως αναμένει τις κινήσεις στον ευρύτερο χώρο της μεταρρυθμιστικής κεντροαριστεράς, ενώ χαρακτήρισε απόκομμα πλέον τη ΔΗΜΑΡ, που έχει δυναμική μικρότερη από αυτή του κόμματος Χατζημαρκάκη πλέον.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση: Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

Στα χέρια του Παπούλια οι πρόωρες εκλογές

Βάσεις 2014: Εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο