ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης σε κυβέρνηση: Φερθείτε τίμια, πολιτικά και με τόλμη

Βούτσης σε κυβέρνηση: Φερθείτε τίμια, πολιτικά και με τόλμη

Να φερθεί «τίμια, πολιτικά» και «να μην επιχειρήσει να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε μηχανορραφίες» κάλεσε πριν από λίγο την κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στο ζήτημα του δημοψηφίσματος.

«Η Συνταγματική επιταγή είναι καθαρή. Μην απαξιώνετε και τον Πρόεδρο και τη Διάσκεψη των προέδρων σε σχέση με αποφάσεις που ενδεχομένως θα πάρουν σε πολύ λίγες ώρες. Ανατρίχιασα το πρωί όταν άκουσα δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου που λέει "ό,τι και αν αποφασίσουν η Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση θα...κτλ"» είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:

«Μην επιχειρήσετε καθ΄οιονδήποτε τρόπο την εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας με την καθαρογραφή και με την υπογραφή από την Προεδρία, διότι γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι εφόσον γίνει νόμος αυτός ο ψηφισμένος νόμος, δεν μπορεί κατά το Σύνταγμα ύστερα να τεθεί, αφού θα έχει παράξει έννομα αποτελέσματα, δεν θα μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα. Αφήστε λοιπόν όλες αυτές τις μηχανορραφίες τις οποίες έχουμε υποστεί μέσω διαρροών χθες, προχθές, σήμερα, γιατί φοβάστε την ολομέλεια, φοβάστε τη συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, φοβάστε όχι μόνο την πλειοψηφία της Βουλής, ενδεχομένως και των 180 που μπορεί να οδηγήσουν ένα κορυφαίο ζήτημα στρατηγικής σημασίας στην ψήφο του ελληνικού λαού. Φερθείτε τίμια, πολιτικά, φερθείτε με τόλμη αν θέλετε, ώστε να δοκιμαστεί μπροστά στον λαό η στρατηγική γύρω από το ζήτημα της ενέργειας».

Διαβάστε επίσης:

«Κληρώνει» για το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ