ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη: Ψηφοθηρία πίσω από τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της ΔΕΗ

Βούλτεψη: Ψηφοθηρία πίσω από τη στάση της αντιπολίτευσης στο θέμα της ΔΕΗ

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ) αποφάσισαν να απέχουν από την διαδικασία συζήτησης στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής για το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ γιατί οι προτάσεις που είχαν καταθέσει δεν μπορούσαν να συναθροιστούν μεταξύ τους ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 120 απαιτούμενων υπογραφών, τονίζει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δεν μπορούσε να συναθροιστεί η πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, γιατί, όπως το ίδιο είχε δηλώσει, το περιεχόμενό της ήταν εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τις προτάσεις των άλλων κομμάτων και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συμπορευτούν με τη Χρυσή Αυγή. Γι' αυτό, μπροστά στον κίνδυνο του δημόσιου διασυρμού τους, ανέκρουσαν πρύμναν και αποφάσισαν την αποχή από τη συζήτηση στη Βουλή. Η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός σε όλο τους το μεγαλείο!» σημειώνει η Σοφία Βούλτεψη.

«Το μόνο κοινό που συνδέει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ είναι η πόλωση» προσθέτει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστώσει πως οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι όμοιες, έχουν διαφορετική λογική, διαφορετικό αίτημα και δεν μπορούν να συναθροιστούν. Το μόνο κοινό που τις συνέδεε, σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ήταν η προσπάθεια συντήρησης ενός κλίματος διαρκούς πόλωσης της πολιτικής ζωής και του μεταξύ τους ανταγωνισμού, για λόγους εντυπώσεων και ψηφοθηρίας».

Διαβάστε επίσης: Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση – Όλοι έξω εκτός από τη ΔΗΜ.ΑΡ.