ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου και Σημίτης καθορίζουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ;

Παπανδρέου και Σημίτης καθορίζουν το μέλλον του ΠΑΣΟΚ;

Μετά το στραπάτσο με την Ελιά, στο χώρο του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να είναι προετοιμασμένοι για την επόμενη ημέρα. Κι' αν είναι γνωστό πως έχει ανακοινωθεί πως οδεύουμε προς το ιδρυτικό συνέδριο της "Δημοκρατικής Παρατάξης", οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου θέλουν να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο πως και η νέα προσπάθεια δε θα εγκλωβιστεί στα σαμποτάζ των πρώην.

Οι Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης δεν έχουν πάρει ακόμα θέση για τις εξελίξεις, στελέχη που πρόσκεινται όμως στο περιβάλλον τους έχουν κάνει ξεκάθαρες τις διαθέσεις τους.

Ο Παπανδρέου που απείχε από το εγχείρημα της "Ελιάς", δεν είναι αδιάφορος απέναντι στην προσπάθεια για συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού πόλου, με την επισήμανση ωστόσο πως πρέπει να διατηρηθεί ο αυτόνομος ρόλος του ΠΑΣΟΚ στο νέο μέτωπο που θα δημιουργηθεί.

Σε παράλληλο μήκος κύματος ωστόσο δείχνει να είναι ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην πρωθυπουργός, στηρίζει με κάθε μέσο την προσπάθεια για ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και συμπόρευση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί πως το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενδεχομένως να προχωρήσει σε επίσημες επαφές με τους δύο άνδρες, πριν προχωρήσει στις τελικές του κινήσεις ενόψει του συνεδρίου τον Οκτώβριο.