ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Ασημακοπούλου – Σκουρλέτη στον «αέρα»

Κόντρα Ασημακοπούλου – Σκουρλέτη στον «αέρα»

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για όλη την επικαιρότητα

Οι εκπρόσωποι τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου και του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον αέρα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, το κλείσιμο των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, την προεδρική εκλογή, τις συζητήσεις με την τρόικα, την διαπραγμάτευση για το χρέος και τις δηλώσεις Γιούνκερ.

Με αφορμή το θέμα του αιγιαλού, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Ο αιγιαλός δεν ιδιωτικοποιείται σε μια χώρα, ούτε τσιμεντοποιείται. Στο όνομα του να ξεπεράσουμε την κρίση έχουμε πάρει το “κεφάλι” από τον πολιτισμό, από την Παιδεία, την Υγεία, τώρα από το περιβάλλον, από τους αιγιαλούς. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε: «Είναι καλό προτού καταλήξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο γνωστό συμπέρασμα που επικαλείται για όλα τα νομοθετήματα ότι είναι αντισυνταγματικά, να δει πρώτα το νομοσχέδιο. Προφανώς δεν είναι η πρόθεση κανενός ούτε να τσιμεντοποιήσει, ούτε να αποκλείσει τους πολίτες από τις παραλίες, ούτε να ιδιωτικοποιήσει αλόγιστα, ούτε να καταστρέψει τους αιγιαλούς. Δεν είναι αυτός το στόχος του νομοθετήματος».

Στη συνέχεια, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «πολιτική αποσταθεροποίηση», λέγοντας:

«Το μόνο που ενδιαφέρει την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτήν τη στιγμή, είναι να προκαλέσει εθνικές εκλογές με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι΄αυτό έκανε αυτό που έκανε με τη ΔΕΗ, γι' αυτό θα κάνει ακριβώς τα ίδια, το έχει προαναγγείλει ο κ. Τσίπρας που θα μιλήσει σε εκδήλωση, σχετικά με τον αιγιαλό».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει. Στο οτιδήποτε η ΝΔ να υιοθετεί αυτές τις κατηγορίες περί αποσταθεροποίησης. Δείχνει μια ένδεια επιχειρημάτων και θέσεων. Είναι τραγικό για μια κυβέρνηση να μην έχει τίποτα άλλο να πει στον ελληνικό λαό παρά μόνο τις δεσμεύσεις στην τρόικα, το μνημονιακό πρόγραμμα».

Διαβάστε επίσης:

Ασημακοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέδιο και προσανατολισμό