Σημίτης κατά Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Newsroom Newsroom

Σημίτης κατά Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της ΝΔ βάλλει σε άρθρο του στην "Καθημερινή" ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός αποδίδει ευθύνες στη ΝΔ, για την πολιτική της από το 2004 και έπειτα, αλλά δεν κατονομάζει τον κ. Καραμανλή, ενώ κατονομάζει τον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Σημίτης αναφέρει ότι η ΝΔ χρησιμοποίησε πριν από τις εκλογές το 2004 το σύνθημα «ο Σημίτης έδωσε ό,τι είχε να δώσει» υπονοώντας ότι η ίδια θα έκανε νέες παροχές. «Πράγματι διόρισε χιλιάδες υπαλλήλους, κατήργησε φόρους, έδωσε παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πολλά άλλα. Αποτέλεσμα ήταν η κρίση» σημειώνει.

Για τον κ. Παπανδρέου σχολιάζει ότι «διαβεβαίωσε πριν από τις εκλογές του 2009 ότι λεφτά υπάρχουν. Καθυστέρησε να πάρει μέτρα. Αποτέλεσμα ήταν η επέμβαση της ευρωζώνης».

«Καθοριστικά συνέβαλε και η αμεριμνησία του ΠΑΣΟΚ από το 2007 και μετά. Αγνόησε σκόπιμα την οικονομική πραγματικότητα. Όταν ανέλαβε την κυβέρνηση το 2009 απροετοίμαστο, αναποφάσιστο και αλαζονικό, επέτεινε τον εκτροχιασμό» τονίζει.

«Ο διαδεδομένος λαϊκισμός που επιβάλλει έναν ανειλικρινή λόγο είναι ένα μόνιμο εμπόδιο που καθιστά αδύνατους σχεδιασμούς και ματαιώνει την αναγκαία συνέχιση μιας προσπάθειας ώστε να αποδώσει».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, «αναπόφευκτο προϊόν της μεταπολίτευσης. Ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών χειρισμών μετά το 2004. Τα κόμματα αδιαφόρησαν από τότε για την υστέρηση της χώρας, τις συνέπειές της, την ανάγκη να συνεχιστεί η σύγκλιση προς την Ευρωζώνη. Στράφηκαν κυρίως στην ενίσχυση της εξουσίας τους με οποιοδήποτε μέσο και με όποιο αποτέλεσμα ήθελε να προκύψει. Άνθησε έτσι ανεμπόδιστα η λαϊκιστική πολιτική και η αποφυγή του πολιτικού κόστους. Ο εκτροχιασμός ήταν η αδήριτη συνέπεια».

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved