ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Νικολόπουλος: Ετοιμάζεται μαζική δήμευση ακινήτων

Ν. Νικολόπουλος: Ετοιμάζεται μαζική δήμευση ακινήτων

Συνάντηση με δανειολήπτες από το Σύλλογο «Δια Βίου Οφειλετών» είχε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος.


Ο κ. Νικολόπουλος άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις των εκπροσώπων του συλλόγου και εξέφρασε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών προς τους «φτωχοποιηθέντες – θύματα του μνημονίου».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζει μαζική δήμευση των ακινήτων φυσικών προσώπων. Οι τράπεζες με την κάλυψη Σαμαρά και Βενιζέλου ασκούν μία επιθετική πολιτική σε βάρος των άτυχων δανειοληπτών που τους έχει καταστρέψει η κρίση. Παρά το γεγονός ότι έχουν εισπράξει εγγυήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ οργάνωσαν με απίστευτη ανευθυνότητα τον υπερδανεισμό των πολιτών και στο τέλος χρηματοδοτήθηκαν και αδρά, δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό να συμβάλουν στην καταστροφή της ελληνικής οικογένειας.

Τα ακίνητα (και η πρώτη κατοικία) θα περάσουν στην ιδιοκτησία των Τραπεζών με τον δανειολήπτη να μένει στο σπίτι του πληρώνοντας ενοίκιο!
Ο Γκ. Χαρδούβελης χρυσώνει τα χάπι με μια ασήμαντη επιδότηση ενοικίου για δυο χρόνια».

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε να συνεχιστεί η εφαρμογή του νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία, να μην αλλάξει ούτε να καταργηθεί όπως φημολογείται έντονα και μάλιστα να επεκταθεί και στους μικροεμπόρους με βάση τον τζίρο τους «αφού και αυτοί "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" είναι».

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του Κινήματος «Δια Βίου Οφειλετών» Λιάνα Δημακοπούλου δήλωσε: «Οι προσκυνημένοι κυβερνώντες συνεχίζουν να προκαλούν τις αντοχές των οφειλετών με την συμπεριφορά. Ζητούν από εμάς τους άνεργους οφειλέτες να καταβάλλουμε υπέρογκα ποσά για την ρύθμιση της οφειλής και απαιτούν την εγγραφή προσημείωσης και την εξασφάλιση με εγγυητές ακόμα και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ. Μας έκαναν Δια Βίου Οφειλέτες».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Νικολόπουλου:

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημούλης: «Μούγκα στη στρούγκα η Βούλτεψη για το Ισραήλ»