ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω… Πούτιν

Έκτακτη σύσκεψη στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης λόγω… Πούτιν

Έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι επιπτώσεις λόγω της ρωσικής απαγόρευσης εισαγωγής αγροτικών προϊόντων (τροφίμων και πρώτων υλών) από χώρες που έχουν υπογράψει τις κυρώσεις σε βάρος της, συγκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (6/8), στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα αντίποινα της Μόσχας εκτιμάται ότι θα έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην ελληνική οικονομία, καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή προς τη Ρωσία γεωργικών προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας, από τη στιγμή που το διάταγμα της ρωσικής προεδρίας δεν εξαιρεί κανένα μέλος της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του διατάγματος Πούτιν είναι η προστασία της ρωσικής οικονομίας. Το υπουργικό συμβούλιο θα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί ισορροπία στην αγορά τροφίμων της Ρωσίας και να ανασχεθεί μία ραγδαία αύξηση τιμών. Επίσης, η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με παραγωγούς, επιχειρήσεις και αλυσίδες λιανικού εμπορίου, ώστε να αυξηθεί η προσφορά των ρωσικών προϊόντων. Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος έχει ζητήσει από την κυβέρνησή του να καταρτίσει λίστα με τα υπό απαγόρευση προϊόντα.

To Newsbomb.gr έχει επισημάνει εδώ και πολύ καιρό με αναλυτικά ρεπορτάζ, πως η Ρωσία δεν αστειεύεται. Ο Β. Πούτιν είχε προειδοποιήσει πως όσοι επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, θα υποστούν τις συνέπειες.

Το καμπανάκι κινδύνου είχε ηχήσει από καιρό και σήμερα ο Ρώσος ηγέτης ανακοίνωσε "μπλόκο" στην εισαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Η Ελλάδα τόσο καιρό έπερνε τις προειδοποιήσεις αψήφιστα, με το υπουργείο Εξωτερικών να παραμένει παρατηρητής των εξελίξεων και να δένεται ακόμα πιο σφηχτά στο "'αρμα" των δυτικών.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πούτιν απαγόρευσε εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από χώρες που επιβάλλουν κυρώσεις

Εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα στα «μάτια» του Πούτιν

Αναμονή στο… ακουστικό για τυχόν απαγόρευση εισαγωγής ελληνικών φρούτων στη Ρωσία