ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς προς υπουργούς: Η κυβέρνηση δεν κάνει διακοπές

Σαμαράς προς υπουργούς: Η κυβέρνηση δεν κάνει διακοπές

«Τράβηξε αυτιά» και ξεκαθάρισε πως δεν επιτρέπεται η χαλάρωση

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα η σύντομη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία είχε επισήμως στην ατζέντα την επιλογή των αντιπροέδρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο πρωθυπουργός έκανε συστάσεις προς τους υπουργούς ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών ξεκαθαρίζοντας πως οι καταστάσεις δεν επιτρέπουν χαλάρωση.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε στα κυβερνητικά στελέχη ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη ολιγοήμερων διακοπών, ωστόσο θα πρέπει να ενημερώνουν τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, καθώς «η κυβέρνηση δεν πάει διακοπές» όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απουσίαζαν «δικαιολογημένα» οι Μ. Χρυσοχοϊδης και Ολ. Κεφαλογιάννη.

Από το υπουργικό συμβούλιο εγκρίθηκε η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Nέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ορίστηκε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Κουτρουμάνος, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο Νίκος Αγγελάρας και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Μιχάλης Ζυμής.

Αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου ορίστηκαν οι Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλης Παναγιώτης Ρουμπής. Αντιπρόεδροι Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Άννα Λιγομένου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Σαμαράς καλεί το υπουργικό λόγω Ρωσίας, ΕΝΦΙΑ και ένστολων