ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει το Υπ. Πολιτισμού για το θρίλερ με τον τάφο της Αμφίπολης

Τι λέει το Υπ. Πολιτισμού για το θρίλερ με τον τάφο της Αμφίπολης

Στο άνοιγμα του τάφου της Αρχαίας Αμφίπολης επικεντρώνονται τώρα οι προσπάθειες των αρχαιολόγων.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τασούλας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για την ανασκαφή στην αρχαία Αμφίπολη, προσθέτοντας πως «μας μένουν δύο – τρεις εβδομάδες ώστε να μπουν οι αρχαιολόγοι στο εσωτερικό του τάφου και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα».

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι η σπουδαιότητα της ανασκαφής πιστοποιείται από μία σειρά στοιχείων όπως το μέγεθος του τύμβου και η καλλιτεχνική επιμέλεια του μνημείου και σημείωσε ότι οι αρχαιολογικές εργασίες επικεντρώνονται στο να ανοίξει προσεκτικά ο τάφος. «Τα πάντα εξελίσσονται ομαλά και περιμένουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους της χθεσινής επίσκεψης του Αντ. Σαμαρά στο σημείο της ανασκαφής, ο υπουργός Πολιτισμού αρκέστηκε να πει πως «ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για το έργο του υπουργείου Πολιτισμού και ειδικά για αυτή την ανασκαφή και όταν η ανασκαφική έρευνα έφτασε σε ένα ορατό σημείο θέλησε να επισκεφθεί την αρχαία Αμφίπολη».

Με αφορμή τέλος δημοσίευμα της Αυγής που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «εναποθέτει τις ελπίδες της στον Μέγα Αλέξανδρο», ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για «χαιρεκακία» και «μικροψυχία» εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται μην τυχόν και γίνει κανένα σημαντικό γεγονός γιατί είναι ταυτισμένος με την αποτυχία», σχολίασε.

Διαβάστε επίσης:

«Ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι στην Αμφίπολη» (vid)

Θρίλερ με τον βασιλικό τάφο της Αμφίπολης - Τα σενάρια για τον Μέγα Αλέξανδρο