ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πολεμικό» το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

«Πολεμικό» το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Ο σώζων ευατόν σωθήτω - Διαφορετικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια του κόμματος- Αλλού ο ΓΑΠ, αλλού ο Βενιζέλος - Αυτή τη φορά πρώτος στο... Ζάππειο θα πάει ο Γιώργος.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, χωρισμένο και αδύναμο. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν όλα τα δεδομένα. Όπως είχαμε γράψει και προχθές από το Newsbomb οι κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο από τους επίδοξους διαδόχους είναι πυρετώδεις, ενώ σε όλη αυτή τη διαδικασία σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ήδη εδώ και αρκετό διάστημα ΓΑΠ και Βενιζέλος δεν μιλιούνται ενώ ο πρώτος έχει αρχίσει να σκέφτεται σε ποιόν θα δώσει το χρίσμα για την επόμενη μέρα!

Την ίδια ώρα νέο κύκλο εσωστρέφειας προκαλεί η απόφαση του ΓΑΠ να "γιορτάσει" χωριστά την επέτειο για τα 40 χρόνια απο την ίδρυση του κόμματος και μάλιστα σε χρόνο παράλληλο με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι ενδεικτικό ότι η έκθεση για τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ που διοργανώνει ο πρώην πρωθυπουργός θα ανοίξει με ομιλία του ίδιου την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ δυο ημέρες αργότερα, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν και οι επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ο Γιώργος αυτή την φορά θα πάει πρώτος στο... Ζάππειο. Θέλοντας να πάρει τη ρεβάνς από την περίφημη κίνηση Βενιζέλου που έσπευσε να τον αμφισβητήσει στο Ζάππειο ο Γιώργος θα βρεθεί στην έκθεση με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου από το Ίδρυμα «Ανδρέας Παπανδρέου», με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και τα 50 χρόνια από την εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου.

Η έκθεση θα ανοίξει με ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, σκοπός της έκθεσης «είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου που θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας οραματικής αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προοδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού».

Επισήμως από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε καμιά διαρροή ή σχόλιο για τη κίνηση αυτή καθεαυτή του κ. Παπανδρέου, ωστόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο Παπανδρέου κρατάει αποστάσεις ασφαλείας από τις προσπάθειες του Βενιζέλου για συνένωση της Κεντροαριστεράς.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου αν ανακοίνωση της έκθεσης του ΙΑΠ, όπου γίνεται λόγος για προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες κατανοούν ότι πρέπει οι ίδιες να μετατραπούν στην «Αλλαγή που οραματίζονται» από ένα περιβάλλον πελατειακών αντιλήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που, όπως αναφέρεται, «συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον ελληνικό λαό».

Διαβάστε επίσης:

Μαδάνε... μαργαρίτες στο ΠΑΣΟΚ

Δείπνο στα βόρεια προάστια με... μενού τον Βενιζέλο