ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαδάνε… μαργαρίτες στο ΠΑΣΟΚ

Μαδάνε… μαργαρίτες στο ΠΑΣΟΚ

Ποιοι ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα – Η Φώφη, ο Ανδρέας, ο Μιχάλης και τα άλλα παιδιά – Όλη η ανθρωπογεωγραφία των «δελφίνων»

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει να μαδάνε μαργαρίτες για το πότε θα φύγει ο Βενιζέλος και ποιος θα αναλάβει να οδηγήσει το κόμμα στα νερά… του σοσιαλισμού από τα οποία έχει απομακρυνθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Σε αυτό το κλίμα έχουν δημιουργηθεί αρκετές ομάδες και ομαδούλες και επί της ουσίας ο καθένας έχει χαράξει το δικό του δρόμο με μόνο γνώμονα την προσωπική του ανέλιξη. Οι βασικοί διεκδικητές της προεδρική θέσης αν και δεν έχουν εκδηλώσει επίσημα κάποιο ενδιαφέρον είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ενώ ρόλο στην επόμενη μέρα φαίνεται να θέλει να διεκδικήσει και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Να μην ξεχάσουμε βέβαια να συμπληρώσουμε μέσα σε αυτό το παζλ και τον ειδικό ρόλο που επιθυμεί να διαδραματίσει ο Γιώργος Παπανδρέου, όχι τόσο για την επάνοδό του στην προεδρία του κόμματος, αλλά ως ο άνθρωπος που θα δώσει το πράσινο φώς στον επόμενο μιας και θεωρεί εαυτόν κληρονόμο του κόμματος από τον πατέρα του.

Από τους διεκδικητές φαίνεται πως η Φώφη διαθέτει ένα έρισμα στη βάση των ψηφοφόρων του κόμματος λόγω βεβαίως του βαρέως ονόματος που φέρει. Λοβέρδος και Χρυσοχοϊδης πλην των γνωριμιών που έχουν στους κοσμικούς, δημοσιογραφικούς και πολιτικούς κύκλους δεν φαίνεται να διαθέτουν ούτε μηχανισμούς στο κόμμα, ούτε κάποια ιδιαίτερη δημοφιλία στην βάση.

Συνεπώς το πρόβλημα και των τριών είναι η διείσδυση στο εκλογικό σώμα και στους μηχανισμούς του κόμματος στους οποίους κατά περίεργο τρόπο έχει ακόμα ισχυρές διασυνδέσεις ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τα παλαιά στελέχη του κόμματος που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν αποσυρθεί στο περιθώριο των εξελίξεων αφού είναι απογοητευμένοι τόσο με το περιβάλλον του ΓΑΠ όσο και με τις στρατηγικές του Βενιζέλου, το τελευταίο διάστημα φαίνεται να βρίσκουν κάποιες διόδους επικοινωνίας με την Φώφη Γεννηματά.

Επί της ουσίας, αν και δεν την στηρίζουν αναφανδόν, ωστόσο δεν βλέπουν με κακό μάτι μια υποψηφιότητά της.

Οι πληροφορίες λοιπόν λένε ότι σημαίνοντα ρόλο στις κινήσεις της Φώφης παίζει ένα πρόσωπο από τα παλιά, από την εποχή του Αντρέα. Το newsbomb πρώτο έγραψε και φωτογράφισε το πρόσωπο αυτό που ήταν από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά αν και της έχει διαμηνύσει «προχώρα και εγώ θα είμαι δίπλα σου».

Από την άλλη μεριά, δίπλα στη Φώφη φαίνεται πως είναι και αρκετά από τα εναπομείναντα στελέχη του παραδοσιακού «τσιμενταρισμένου» ΠΑΣΟΚ, αυτούς που στη Χαριλάου Τρικούπη αποκαλούν μπετόν αρμέ Παπανδρεϊκους (μιλάμε πάντα για τον Αντρέα). Τους πρώην λοχαγούς για να συνεννοούμαστε…

Παράλληλα η κόρη του αείμνηστου Γεννηματά επιχειρεί να ξεδιπλώσει διαύλους επικοινωνίας και με τον Μιχάλη Καρχιμάκη και την κίνηση των 75 αλλά και με το περιβάλλον του ΓΑΠ προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις του.

Σε αυτή την ζύμωση του παρασκηνίου, ρόλο φαίνεται να διεκδικεί και ο Κώστας Σκανδαλίδης έχοντας δίπλα του τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα δεν θα έλεγε όχι σε ένα ενδεχόμενο επιλογής του στη θέση του μεταβατικού προέδρου που θα εγγυηθεί την ενότητα του κόμματος μέχρι τα όργανα να αποφασίσουν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες την εκλογή νέου προέδρου όπως είχε γίνει και στο παρελθόν με τον ΓΑΠ!

Μέχρι στιγμής απλά σφάζονται μεταξύ τους στο παρασκήνιο κατηγορώντας ο ένας τον άλλον. Όλοι εναντίων όλων και όλοι μαζί κατά του Βενιζέλου τον οποίο αποδομούν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν.

Μέχρι πάντως την «αλλαγή» προβλέπεται να πέσουν… κορμιά!

Διαβάστε επίσης:

Δείπνο στα βόρεια προάστια με… μενού τον Βενιζέλο

Μαζεύει τα… ασυμμάζευτα το ΠΑΣΟΚ για τους κατ’ οίκων ελέγχους των εφοριακών