Γ. Ορφανός: Οι Σέρβοι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα

Newsroom Newsroom

Γ. Ορφανός: Οι Σέρβοι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα

Την ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας στον τουριστικό τομέα τόνισαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός με τον Σέρβο υφυπουργό Εργασίας, Νέναντ Ιβανίσεβιτς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Ορφανός, πρόθεση του ΥΜΑΘ είναι να συμβάλλει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Σερβία. «Πολλοί Σέρβοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις θερινές τους διακοπές και ειδικότερα, τα παράλια της Χαλκιδικής, της Καβάλας και της Πιερίας.
Άρα, μας ενδιαφέρει η ενίσχυση αυτής της προσπάθειας και στο πλαίσιο αυτό, προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο». Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε και στο διμερές ενδιαφέρον που υπάρχει για τη διατήρηση των στρατιωτικών κοιμητηρίων.

«Το ΥΜΑΘ θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη σύσταση του Μακεδονικού Μετώπου, επειδή συνεκτιμούμε την ιδιαίτερη αναφορά που έχει η φίλη Σερβία σε αυτά τα γεγονότα», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.
Από την πλευρά του, ο κ. Ιβανίσεβιτς αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην Ε.Ε. και στους δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών. «Οι Σέρβοι επισκέπτονται μαζικά την Ελλάδα επειδή αισθάνονται πολύ φιλικά», τόνισε ο κ. Ιβανίσεβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Β. Καπερνάρος: να δώσουμε ένα τέλος στην ταπεινωτική διακυβέρνηση της χώρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved