ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

Λοβέρδος: Καμία απόλυση διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια

Δεν προκύπτει ανάγκη απόλυσης διοικητικών υπαλλήλων, μετά την παρουσίαση της έκθεσης αξιολόγησης των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


Με αφορμή την παρουσίαση, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της έκθεσης του εξωτερικού αξιολογητή για τα οργανογράμματα των οκτώ ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ο υπουργός Παιδείας τόνισε: «Εγώ δεν θα κάνω καμία απόλυση αφού αυτό δεν προκύπτει».

O κ. Λοβέρδος πρόσθεσε: «Είχα πει ότι χρέος μας είναι να γίνει αξιολόγηση στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας. Μιλάμε για ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος είναι μια ψυχή και μια ζωή. Δεν τον βλέπουμε ως αριθμό. Δεν μπορώ να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω και δεν θα το κάνω. Αξιολογήσεις με το μάτι δεν γίνονται.

»Δεν είχα έως σήμερα υπόψη μου την αξιολόγηση για τις απολύσεις των διοικητικών των Πανεπιστημίων. Είχα από την αρχή πει πως πρέπει να γίνει αξιολόγηση και με τα πορίσματά της να εξαρτηθούν οι απολύσεις. Άλλος κανόνας δεν υπάρχει. Αφού λοιπόν από την αξιολόγηση δεν προκύπτει ανάγκη απολύσεων τότε δεν θα απολυθεί κανείς. O ΣΥΡΙΖΑ στενοχωριέται πως δεν θα γίνουν απολύσεις γιατί δεν θα έχει με κάτι ν΄ασχολείται».