ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H εντυπωσιακή ξανθιά που εκλέχτηκε βουλευτής με... 293 ψήφους!

H εντυπωσιακή ξανθιά που εκλέχτηκε βουλευτής με... 293 ψήφους!

Μόλις 293 ψήφους πήρε η Μαρία Σόδη στις εκλογές του 2012 όταν και εντάχθηκε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο.

Κι όμως, είναι πλέον βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος καθώς παίρνει τη θέση του βουλευτή Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος παραιτήθηκε γιατί αναλαμβάνει αντιπεριφερειάρχης Χίου.

Η ξανθιά νέα βουλευτής είναι η ιδιοκτήτρια της γνωστής εταιρείας καλλυντικών Mastic Spa που έχουν ως βασικό συστατικό τη μαστίχα.

Έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Χίο, ενώ έχει σπουδάσει τόσο αισθητική, στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι, όσο και φαρμακευτική, με την οποία βέβαια δεν ασχολήθηκε αφού την κέρδισαν οι πρώτες της σπουδές.

Από το 1992 διατηρεί στη Χίο ινστιτούτο αισθητικής, το οποίο αργότερα εξοπλίστηκε και με λέιζερ, το οποίο μάλιστα έγινε και πρότυπο κέντρο για την Ελλάδα καθώς οι θεραπείες εφαρμόζονταν με αγνά καλλυντικά από μαστίχα. Κάπου εκεί έρχεται η ιδέα και για τα καλλυντικά Mastic Spa. To 2002 μαζί με τον φαρμακοποιό σύζυγό της Γιώργο Σόδη ανοίγουν το πρώτο κατάστημα λιανικής πώλησης στο Κολωνάκι και ακολουθούν πολλά άλλα. Μάλιστα η εταιρεία Mastic Spa έχει λάβει και Βραβείο Ευρεσιτεχνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πεθερός της, Γιάννης Σόδης έχει διατελέσει βουλευτής ΝΔ και δήμαρχος Χίου.