ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καρύδης: Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή

Δ. Καρύδης: Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική συνοχή

Καθυσηχαστικός αλλά και ταυτόχρονα αιχμηρός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα τριγμών στην κυβερνητική συνοχή από τα όσα έγιναν στο Ζάππειο.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι συντεταγμένη, έχει μέτρο ευθύνης για τα πράγματα. Το έχει αποδείξει από το 2009 και μετά. Είναι η μόνη Κοινοβουλευτική Ομάδα που στήριξε, μάτωσε για την πορεία των πραγμάτων και για να φύγει η χώρα μας από την κρίση, τα μνημόνια και την τρόικα. Αυτή τη μάχη δίναμε, δίνουμε και θα δίνουμε, μέχρι η χώρα μας να ορθοποδήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

Προιδεάζοντας για το περιεχόμενο της σημερινής ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στην επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τα σαρακοστά γενέθλιά του, ο κ. Καρύδης μίλησε για διαφύλαξη της ενότητας.

«Το σύνθημα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να ακούγεται, αντί των διχαστικών συνθημάτων που ακούστηκαν εκεί, είναι «ΠΑΣΟΚ, γερά και ενωτικά». Αυτό μόνο μπορεί να μας δώσει προοπτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ Ευ. Βενιζέλου και Γιώργου Παπανδρέου:
«Δεν υπάρχει κόντρα Βενιζέλου – Παπανδρέου. Ο κ. Βενιζέλος από τη πρώτη στιγμή και σε όλη τη δύσκολη πορεία των πραγμάτων στήριξε την προσπάθεια να βγει η χώρα μας από την κρίση, την πρώτη δύσκολη περίοδο όπου το ΠΑΣΟΚ σήκωσε μόνο του το βάρος για να μην πάμε στην άτακτη χρεοκοπία».

Προφανώς οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν να δώσουν διαστάσεις πολεμικής σύγκρουσης και από την άλλη θέλουν να κοντίνουν το ρόλο του Παπανδρέου με το... βαμβάκι.