Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τους «αιώνιους» φοιτητές

Newsroom Newsroom

Ψηφίστηκε η ρύθμιση για τους «αιώνιους» φοιτητές

Ποιοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση. Δεν διαγράφονται óσοι συμμετείχαν σε μία εξέταση των δύο προηγούμενων ετών

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές αποφάσισε να βάλει το Υπουργείο Παιδείας ύστερα από τη σχετική υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου εξαιρούνται από την αυτοδίκαιη απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας όσοι είχαν συμμετάσχει σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα δυο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη ή υπέβαλλαν την σχετική δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις.

'Ετσι παρέχεται η δυνατότητα σε φοιτητές, οι οποίοι εισήχθησαν πριν το έτος 2003 σε ΑΕΙ 4ετούς κύκλου σπουδών, πριν το 2001 σε ΑΕΙ 5ετούς κύκλου σπουδών και πριν το έτος 1999 σε ΑΕΙ 6ετούς κύκλου σπουδών, να μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς τη φοίτησή τους μέχρι την 30.4.2015 καθώς δικαιούνται να εξετασθούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου του 2014 και του Φεβρουαρίου του 2015.

Η πολιτεία με την συγκεκριμένη εξαίρεση δίνει τη δυνατότητα σε όσους φοιτητές είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν τιις σπουδές τους και έχουν επιδείξει το ενδιαφέρον τους, να αποκτήσουν το πτυχίο τους χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ομαλής λειτουργίας των ΑΕΙ.

Έτσι, όσοι φοιτητές οφείλουν μόνο διπλωματική ή πτυχιακή εργασία ή πρακτική άσκηση στα ΤΕΙ ή συμμετείχαν σε εξετάσεις σε τουλάχιστον μια εξεταστική περίοδο κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2012-2013 και 2013-2014, ή είχαν υποβάλλει δήλωση μαθημάτων για συμμετοχή στις εξετάσεις, δικαιούνται να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα στις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου 2014 και του Φεβρουαρίου 2015.

Διαβάστε επίσης: Ολόκληρη η ομιλία του Βενιζέλου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved