ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ: Οι συμβολικές επισκέψεις του Σαμαρά

ΔΕΘ: Οι συμβολικές επισκέψεις του Σαμαρά

Το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά για την παραμονή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης φαίνεται πως κλείδωσε χθες, έπειτα από συνεχείς συναντήσεις που είχε ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος στη συμπρωτεύουσα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Πρωθυπουργός θα φτάσει απόψε αργά το βραδύ με πτήση απευθείας από την Ουαλία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Αύριο στις 10.30 θα είναι στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, όπου θα τελεστούν τα εγκαίνια της Έκθεσης και θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία. Είναι η πρώτη φορά που ως Πρωθυπουργός μιλάει σ' αυτό το χώρο, μία κίνηση που έγινε για να τονίσει τη σημαντικότητα της ομιλίας αλλά και να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή της χώρας, όπως λένε στελέχη της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο χώρο των εκθεσιακών περιπτέρων προκειμένου να πραγματοποιήσει δύο συμβολικές επισκέψεις. Η μία θα γίνει στο περίπτερο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου θα επισκεφθεί το χώρο που παρουσιάζεται η νέα εκδοχή του ΚΕΠ, η οποία το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα προσφέροντας διευκολύνσεις στους πολίτες. Με την κίνηση αυτή ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να δίνει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την πάταξη της γραφειοκρατίας. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθεί και η δεύτερη επίσκεψη του, στο περίπτερο όπου στεγάζονται οι επιχειρήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να συμβολιστεί η στήριξη του στην επιχειρηματικότητα και η πίστη του στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

Αναχωρώντας από εκεί ο Πρωθυπουργός θα πάει στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Παρουσία των θεσμικών φορέων της πόλης αναμένεται να αναλύσει το σχέδιο του για τη βόρεια Ελλάδα, ενώ κυρίως θα ακούσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ζωτικοί κλάδοι της χώρας. Με τη συνάντηση αυτή κλείνει και η παραμονή του στην πόλη, κάτι που σημαίνει ότι το μεσημέρι θα πάρει το δρόμο προς Αθήνα, μιας και για νωρίς το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί πολλά συλλαλητήρια στην πόλη ως αντίδραση στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική κάτι που σημαίνει πως οι δρόμοι της πόλης, θα είναι αδιάβατοι.

Δαβάστε επίσης:

Οι εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ

Σα να μην κυβέρνησαν ποτέ

Βασικός μισθός 751 ευρώ και επιστροφή δώρων στους συνταξιούχους